18 februari; Sanibel Island

Na een onrustige nacht, zijn we rond half 8 weer wakker. Zelfs Marc is op tijd wakker, rond 8 uur. Om 09.00 zitten we te ontbijten in ons hotel. Het ontbijtbuffet is goed en best uitgebreid. We zullen morgen een foto maken.

Tegen 10.30 uur verlaten we het hotel. Beneden in het restaurant zijn wat vrouwen zich aan het klaar maken voor een spelletje Mahjong.

Om de hoek zit een benzinestation. Hier tanken we de auto’s vol en slaan wat flesjes water in. Die hebben we wel nodig. Vanmorgen gaf de temperatuurmeter al 27 graden aan. Het is warm, wat benauwd weer.

We vertrekken naar Sanibel Island. Dit is ongeveer 50 minuten rijden vanaf ons hotel.

Via een hele hoge brug rijden we via de zogenaamde Sanibel Causeway naar het eiland.

Als we de brug naar het eiland naderen, blijkt dat we niet de enige zijn die het eiland gaan bezoeken. Voordat we de brug oprijden, moeten we 6 dollar toll betalen.

Aan de andere kant van de brug rijden we stapvoets naar onze bestemming, fietsverhuur Billy’s rental. Hier huren we fietsen voor 4 uur.

12.15 uur stappen we op de fiets.

Het eiland is 20 km lang en heeft 40 km aan fietspaden.

We fietsen richting de oude vuurtoren van het eiland. Deze vuurtoren is 30 meter hoog en sinds 1950 niet meer in gebruik. Hier heb je ook wat mooie plekjes aan het water. We maken hier wat foto’s en fietsen verder.

We willen eigenlijk langs het strand fietsen, maar direct langs het strand is geen fietspad. Dit valt een beetje tegen. We fietsen verder langs mooie huizen, villa’s en hotels.

Af en toe is er een toegangsweggetje naar het strand. Hier kijken we even en vervolgen onze weg. Inmiddels hebben we er al een aantal kilometers opzitten en willen eigenlijk wel ergens wat drinken en eten. Dit lukt niet aan het strand, hier zijn geen strandtentjes. We besluiten naar de hoofdweg, de Periwinkle Way te fietsen om daar wat te eten en te drinken. Het is echt heel warm, wij schatten dat de temperatuur wel opliep naar 29 graden.

Bij Schnapper”s Hots bestellen we wat te eten en drinken. Heerlijke milkshakes en hotdogs. Ook de chickenbreast viel in de smaak.

Na het eten fietsen we nog een weggetje in richting het Noorden van het eiland, de Dixie Beach Boulevard. Op het eind hebben we een mooi uitzicht op de zee.

De weg rijden we dezelfde kant weer terug, waarna we de fietsen inleveren en met de auto verder het eiland op rijden naar Bowman’s Beach. We hebben totaal ca. 19 km gefietst. Bij Bowman’s Beach spoelen we ons af in het water van de Golf van Mexico.

Op het strand liggen heel veel schelpen.

Sanibel Island staat ook bekend om de vele mooie schelpen die hier aanspoelen vanuit de Golf van Mexico. Het eiland word ook wel het schelpenparadijs genoemd. Op het eiland zijn meer dan 400 verschillende soorten schelpen te vinden. We blijven een uur en gaan dan terug richting ons hotel. Maar omdat de Amerikanen door een feestdag een lang weekend vrij hebben genomen is het stervensdruk. We staan een uur in de file om het eiland af te komen.

Op de Sanibel Causeway stoppen we even vlak voor de grote brug opgaan. Hier heb je een mooi punt om de hoge brug, die Sanibel Island met het vaste land verbind, vast te leggen.

Kwart over zes zijn we ongeveer weer terug bij ons hotel. Marc en Ingrid nemen nog een duik in het zwembad.

In de avond gaan Rianne en Albert nog wat inkopen doen bij Miromar Outlets. Dit grote winkelcentrum ligt op 1 km van ons hotel. Hier is kleding, schoeisel, etc in de uitverkoop bij verschillende bekende modemerken. Albert scoort daar een paar Adidas schoenen en wat t-shirts.

Met zijn allen gaan we eten bij Ford’s Garage, een restaurant wat bij Miromar Outlets ligt.

Het is een restaurant helemaal in de style van een oude Ford garage. Omdat Henry Ford in Fort Myers zijn woonhuis had kwam men op het idee om dit restaurant zo te noemen en een in bepaalde autostyle in te richten. In het centrum van Fort Myers staat het eerste geopende restaurant. Inmiddels zijn in Florida al diverse Ford’s Garage restaurants geopend.

Boven de bar hangt een oude Ford.

Als servet krijgen we een poetsdoek met een slangenklem erom heen. In het toilet zijn de wastafels autobanden met als kraan een benzinepomphendel.

Grappig om te zien. Het eten is hier niet duur en het smaakt ook nog goed.

Tegen 10 uur zijn we terug in het hotel. Morgen gaan we onze route door Florida vervolgen. We gaan dan naar Clearwater Beach. Deze stad ligt 2,5 uur rijden noordelijker in Florida.

Het was vandaag licht bewolkt en later onbewolkt bij 29 graden. We hebben 107 km gereden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s