4 maart Palm Springs-Los Angeles

Het slapen in dit overigens mooie hotel gaat wat moeizamer, omdat een bar naast het hotel nogal gehorig is. Uiteindelijk waren we om 8 uur wakker. We ontbijten en drinken op het terras van het hotel in de zon een bakkie koffie.

Om 11 uur verlaten we Palm Springs en gaan via de Interstate 10 West naar Los Angeles. In de buurt van San Bernardino verlaten we even de snelweg en gaan de Route 66 op. We willen even kijken bij het eerste McDonalds restaurant. Dit is nu een museum.

Om 12 uur komen we aan bij de McDonalds. McDonald’s werd in 1940 geopend door twee broers – Maurice en Richard McDonald. Ze begonnen een BBQ-tent in San Bernardino, op een steenworp afstand van de Route 66. Op het menu: méér dan veertig verse (toen nog wel) producten, rechtstreeks van de barbecue. Een concept dat weliswaar aansloeg, maar waarbij gasten eigenlijk alleen maar kwamen voor de hamburgers. Daarom werd het idee in 1948 omgegooid: McDonald’s werd de walk-in-hamburgertent die we vandaag de dag kennen.

We bekijken het museum en gaan om 12.30 weer weg.

We rijden nog via een omweg langs Wigwam motel wat ook aan de Route 66 ligt. Hier kun je slapen in een wigwam. We kijken even en gaan de drukke snelweg weer op richting Los Angeles.

Net bij Downtown Los Angeles is het erg druk op de weg. We komen dan ook een tijdje in de file te staan. Pas bij de afslag naar Santa Monica Boulevard word het rustiger.

We gaan ever verderop bij Hollywood Forever Cemetery kijken. Het Hollywood Forever Cemetery is een begraafplaats in Los Angeles. Hier liggen ook bekende personen waaronder zangeres, actrice Judy Garland, Johnny en Dee Dee Ramone van de rockgroep The Ramones en de recent overleden zanger Chris Cornell van o.a. rockband Soundgarden. Je kunt bij de ingang van de begraafplaats een plattegrond krijgen en of lopend of met de auto over de begraafplaats rijden. Het is prachtig aangelegd.

Na het bezoek aan de begraafplaats gaan we naar ons hotel, Magic Castle Hotel. Het hotel ligt vlakbij Hollywood Boulevard. Het is hier erg druk op de weg, want vandaag zijn de uitreikingen van de Oscars. Veel wegen zijn afgezet met roadblocks en er is veel politie op de been. We checken in bij het hotel en gaan kijken of we wat dichter bij het Dolby Theatre kunnen komen waar de uitreiking plaatsvind. In dit theater worden de Oscars uitgereikt. Het is vanaf ons hotel 5 minuten lopen om bij Hollywood Boulevard te komen. We kunnen niet dichtbij komen, want een deel van Hollywood Boulevard is afgesloten.

We lopen wel de Walk of Fame over en gaan wat eten bij Buffalo Wild Wings. Op de tv’s in het restaurant kunnen we de Oscar uitreiking in het Dolby Theatre goed volgen. Na het eten gaan we verder de Hollywood Boulevard op. We komen nog iets dichterbij waar de rode lopers liggen voor de genodigden voor de uitreiking van de Oscars.

We lopen daarna langs de omheiningen met een omweg over de Walk of Fame terug naar ons hotel.

Vandaag was het een zonnige dag. In Los Angeles werd het 15 graden.

We hebben 212 km gereden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s