8 juli 2017, dag 6 New York 

Vanmorgen is het weer in New York fantastisch, 29 graden, half bewolkt, wel wat benauwd, maar door een briesje wind wel uit te houden.

Na het ontbijt zijn Ingrid, Marc en ik (Harry) net als gisteren met zijn drieën op pad gegaan. Rianne en Albert doen het wat rustiger aan en gaan nog richting 42nd street.

Vanmorgen lopen we door het High Line Park. Dit is een verhoogd park dat aangelegd werd op de West Side Line. Dit was een goederen spoorlijn die niet meer gebruikt word. De lengte van deze wandelroute is 2,33 km lang en is prachtig aangelegd met bomen, planten en zo en nu dan kunstwerken. Je loopt boven de straten en hebt een mooi uitzicht op de omgeving.We verlaten het High Line Park even voor een bezoek aan de golfclub Chelsea Piers. Hier kun je  golfballen afslaan aan een pier die aan de Hudson River ligt. Marc kon zich hier even lekker uitleven.Daarna keren we terug het park in en bij Chelsea Market stoppen we even voor een bak koffie. Chelsea Market was de voormalig Oreo koekjes fabriek. In dit gebouw zitten nu allemaal kleine boetiekjes en eettentjes.

We zijn in het Meatpacking district. Hier is ook een Magnum store. Hier kun je zelf een eigen creatief Magnum ijsje maken. Eerst kies je de kleur ijs, daarna 3 toppings, de kleur chocola en kleur chocolade versiersel. Als laatste het Magnum logo in de gewenste kleur chocola. Dit kost wel 8 dollar per ijsje, maar is wel leuk om te doen.


Daarna lopen we het laatste stuk van het 2.33 km lange wandelpad.


We lopen nu de wijk Greenwich Village in. Een prachtige wijk in New York. In deze oude wijk wonen nu veel beroemdheden en  zit vol cafés, restaurants en aparte winkels. We lopen eerst door Bleecker Street en lopen af en toe een zijstraatje in waar je prachtige woningen ziet met de typische karakteristieke trapjes.Op de kruising van Bedford street en Grove street staat het huis dat gebruikt is als decor voor de comedy serie Friends.

Friends appartement

We lopen door leuke straatjes en komen uit bij Washington Square Park. In het park is het gezellig druk. We rusten even lekker uit op een bankje in het park.

Washington Square Park

 

We nemen bij Spring Street de metro naar Bowling Green. Dit metrostation ligt in Manhattan vlakbij Battery Park. Dit park is 8,5 ha groot en ligt op het zuidpunt van Manhattan. Vlakbij het park eten we wat.Om half 5 nemen we de metro naar Penn station. Het station het dichtst bij ons hotel.


We lopen naar ons hotel waar Rianne en Albert ook al zijn. We frissen ons op en eten bij Tic Toc in een typische Amerikaanse diner aan 34 street.

Vanaf 34 street heb je een mooi uitzicht op de Empire State Building.

Na afloop gaan we terug naar het hotel en gaan nog wat drinken in de rooftopbar op de 23e verdieping van ons hotel met uitzicht op de skyline van Manhattan.


We spelen nog een spelletje liegen en gaan dan naar onze kamer. Nog 1 nachtje slapen en dan verlaten we morgenavond New York.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s