19 februari; Estero-Clearwater Beach

Als we vanochtend om 8 uur de gordijnen open trekken zijn de ramen beslagen. Het is mistig.

Om 8.45 uur gaan we ontbijten in het hotel. Albert heeft dan al ontbeten want hij heeft een Skype gesprek met misschien zijn nieuwe werkgever.

Om 10.30 checken we uit en rijden we noordelijk via de Interstate 75 richting Tampa. Clearwater Beach is onze eindbestemming vandaag. Clearwater Beach ligt aan de zogenaamde Gulf Coast. Aan deze kust ligt 45 km schitterend strand. Het behoort tot de beste stranden van het land.

Onderweg willen we halverwege de rit stoppen in Sarasota. Als we om 12.00 uur aankomen aankomen in Sarasota, drinken we koffie bij een leuk koffietentje, het café heet Kahwa Coffee.

We vervolgen daarna onze weg via de highway 41 via het stadje Bradenton. Vlak voor de stad St. Petersburg rijden we over de tolbrug, de Sunshine Skyway Bridge. Deze brug is 6,6 km lang en op zijn hoogste punt 131 meter hoog. Wat een immens hoge brug over de Tampabaai is dat. We willen de brug graag vastleggen, maar missen net de afslag naar een uitzichtpunt. Aan het einde van de brug is een uitzichtpunt. We maken hier wat foto’s en keren om en nemen nog een keer de brug en dan pakken we het andere punt om de brug over de Tampabaai vast te leggen.

Na de brug is het nog ca. 40 minuten rijden naar Clearwater Beach. We komen 15.00 uur aan bij ons hotel, The Edge. Het hotel heeft een prachtige ligging aan de Golf van Mexico. Vanuit onze hotelkamers kijken we uit over de zee en omgeving. Het zwembad is heel mooi. Het ligt op de 6e verdieping van het hotel, waardoor men hier prachtig over de zee uit kan kijken.

Het zwembad van het hotel
Het zwembad van het hotel
Uitzicht vanuit onze hotelkamer

In het hotel gaat Marc op de kamer de wedstrijd Liverpool-Bayern München bekijken. Na afloop van de wedstrijd gaan Ingrid, Marc en Harry wat eten bij Sandbar restaurant. We zitten daar buiten op het terras en genieten tijdens het eten van de zonsondergang. Intussen zien we af en toe dolfijnen voorbij zwemmen. Geweldig om te zien.

Goed kijken in het filmpje onder zijn wat dolfijnen te spotten.

Rianne en Albert hebben intussen op de rooftopbar van het hotel gezeten en daar wat gegeten en gedronken. Vanaf de rooftopbar, de 10e verdieping van het hotel, heb je een prachtig uitzicht over Clearwater Beach met in de verte de pier.

We komen Rianne en Albert later weer tegen beneden bij het strand. We lopen gezamenlijk over de boulevard. Een straatmuzikant speelt muziek van Simon and Garfunkel. Verderop is een meisje acrobatisch kunsten aan het uit oefenen.

We kopen een ijsje en lopen weer terug naar het hotel. Op de rooftopbar van het hotel drinken we wat en doen nog een spelletje Skip-bo, waarna we terug keren naar onze kamer.

Marc en Harry gaan nog tot 22.00 uur zwemmen in het mooie verlichte zwembad van het hotel.

Morgen nog een dag in Clearwater Beach. We proberen dan een boottocht te maken en hopelijk kunnen we de dolfijnen van dichtbij nog beter zien.

Het was een licht bewolkte dag bij een temperatuur van 30 graden. We hebben 270 km gereden.

2 gedachtes over “19 februari; Estero-Clearwater Beach

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s