24 juni, Deadwood-Sheridan

Half 8 zijn we wakker. Het bed nodigt wel uit om langer te blijven liggen, maar dat doen we toch maar niet. Om 9.15 uur hebben we het Bullock hotel verlaten. We maken nog een foto van de boog bij het begin van Main Street te Deadwood.


 We gaan de begraafplaats, Mt. Moriah Cemetery, bezichtigen. Hier liggen onder andere James Butler “Wild Bill” Hickok, Seth Bullock en Martha “Calamity Jane” Canary begraven. Zij hebben de geschiedenis van Deadwood mede bepaald. 

Het kost 2 dollar pp, maar dan krijg je wel een plattegrond mee 😄

Onze kuitspieren worden al goed getraind op de vroege morgen. Ook de temperatuur loopt al tegen de 30 graden.

Volgende stop is het hoog in de bergen gelegen mijnwerkersdorp Lead. We bezoeken de Homestake Gold Mine, een oude mijn. In 1876 werd hier voor het eerst goud gevonden. De mijn is ruim 125 jaar in gebruik geweest. In december 2001 is de mijn gesloten. Het is een hele diepe mijn en vanaf het uitzichtpunt kun je ook niet tot op de bodem kijken.

We rijden vervolgens de 32 kilometer lange, kronkelige Spearfish Canyon Scenic Byway. Bij Savoy slaan we linksaf de 222 weg in. Iets verderop is een picknickplaats. Daar gaan we even eten. Tevens bekijken we de Roughlock Falls. 


Er zijn nog wel meerdere stops om watervallen te bekijken, maar dit slaan we over. Ze zijn met de weg bezig en elke x als je de weg weer op moet, moet je vreselijk lang wachten.

In Spearfish maken we een koffiestop bij de Starbucks. Eindelijk weer lekkere koffie, dat doet een mens goed. Om 13.00 uur vertrekken we. We verlaten de staat South Dakota en rijden de staat Wyoming binnen op weg naar onze volgende stop, Devils Tower Monument. 

Devils Tower is een grote monoliet in het Noordoosten van Wyoming. De monoliet is 386 meter hoog. Het is het eerste National Monument van de Verenigde Staten. De rots wordt veel door klimmers beklommen. In de verte zien we de kolossale “steen” al opdoemen.


Devils Tower was tevens nadrukkelijk aanwezig in de film, Close Encounters of the third kind uit 1977 van Steven Spielberg. 


Tegen half 3 arriveren we bij Devils Tower Monument. 


We laten onze Anual Pass zien en rijden naar het Visitor Centre waar we de auto parkeren. We willen de towertrail van ca. 2 km lopen rondom Devilstower. Maar eerst nog even goed insmeren, want de zon is erg krachtig vandaag.

Het is een prachtige trail. We lopen gelukkig regelmatig in de schaduw van de bomen. Door de vele fotostops doen we er een uur over. Tevens raken we regelmatig in gesprek met Amerikanen. Er worden zelfs onderling visitekaartjes uitgewisseld.  We zien een paar klimmers die tegen de ruim 300 meter rots omhoog klimmen. Indrukwekkend. 1 klimmer is bijna boven. 


Voordat we het park uitrijden stoppen we bij een prairiedogtown. Hier leven honderden prairiedogs. Schattig om te zien. Cute!!!


Kwart voor 4 gaan we op weg naar Sheridan. Daar gaan we overnachten. Het is nog 2.30 uur rijden. 

We besluiten onderweg om bij een Mc Donalds te gaan eten, het is inmiddels 17.00 uur. We hebben verder niet veel gegeten en hebben wel trek. We zijn het eigenlijk ook wel zat en dan hoeven we als we straks op de plek van bestemming zijn er ook niet meer uit. Voordat we daar zijn is het ook al 19.00 uur. 

Zoals gepland om 19.00 uur aangekomen bij ons motel Mill Inn. We krijgen kamernummer 113 toegewezen. Het hotel was vroeger (vanaf 1890) een voormalig houten stoom aangedreven molen. Er werd bloem geproduceerd. Het was in die tijd de modernste in zijn soort in Wyoming. Nu is het ingericht als hotel. We zitten lekker dicht bij de Laundry en besluiten om ook nog maar even wat te gaan wassen. 

Morgen gaan we via het Big Horn Canyon National Park naar Cody. We komen steeds dichterbij Yellowstone National Park. De weersvoorspelling is goed de komende dagen. Gelukkig eerst iets koeler, ca. 27 graden.

Gereden km’s: 403 km

Temperatuur: tegen de 36 graden

Een gedachte over “24 juni, Deadwood-Sheridan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s