15 juli; Toronto

Vanochtend doen we het iets rustiger aan. Om 10.30 uur gaan we weer op pad. De zon schijnt alweer volop in Toronto.

We pakken een ontbijtje in de Aroma Espresso Bar in de Yonge street. De koffie en cappuccino smaakt hier erg lekker.

Ons ontbijt.

We lopen naar Dundas Square. We kopen hier tickets voor de Hop on Hop off bus. Vandaag willen we niet nog eens 11 km lopen, want Toronto is een grote stad en niet alle bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar.

Yonge street, bij Dundas Square.

Rond 12.15 uur vertrekken we met de bus voor het eerste deel van de ronde door Toronto. We hebben een vrouwelijke gids die heel veel interessants over de omgeving, de gebouwen etc. van Toronto vertelt.

Oude brandweerkazerne.
Overstekende kinderen.

Tegen half 2 stappen we uit bij de haven. Hier hebben we een mooi uitzicht op de CN Tower. De CN tower was lange tijd het grootste gebouw ter wereld totdat Dubai een nog hoger gebouw bouwde.

Bij het boeken van de Hop on hop off bustour kun je ook nog een boottocht van 45 minuten langs de Toronto Islands maken. Dat doen we dan ook.

Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht over de Toronto skyline. We vertrekken om 14.30 uur. We varen rondom Toronto Islands. Een kleine eilandengroep die autovrij is en alleen bereikbaar is via een veerpont. Er is een park en er zijn mooie strandjes.

Veel aanlegsteigers met boten op Toronto Island.
Toronto Islands.

Na de boottocht lopen we via Chinatown naar Kensington market. Weer een heel ander gezicht van Toronto. Het is wel een stukje lopen.

Vanaf Kensington lopen we naar een halte waar we weer op de Hop on Hop off bus kunnen stappen.

We maken zo het hele rondje af tot aan het beginpunt aan Dundas Square.

Gooderham Building.

Vanaf Dundas Square is het weer een heel stuk lopen over Yonge Street tot net voorbij ons hotel aan Charles Street.

We eten tegen 18.45 uur bij Café Landwer aan Bloorstreet. Hier smaakt de koffie achteraf ook prima.

We kopen op de terugweg naar ons hotel nog even een McFlurry ijsje bij de MacDonalds. Die eten we lekker op in onze hotelkamer. De dag zit er weer op en wat hebben we weer veel gezien en al met al toch wel weer rond de 9 km gelopen. We hadden hier nog wel een dag kunnen blijven. Wat een prachtige, veelzijdige stad.

Het was vandaag zonnig met af en toe een wolkje bij maximaal 26 graden.

Morgen vertrekken we uit Toronto en rijden naar Niagara Falls. Onze laatste bestemming voordat we zondag weer naar huis vliegen.

4 gedachtes over “15 juli; Toronto

  1. Yvo Sajet

    Nu dat jullie de Toronto islands verkent hebben, kunnen jullie je wel voorstellen dat ik daar Toronto Gourmet Cruises gehad hebt, waarbij wij de gasten verwenden met een keuze van beef Wellington of koude verse lobster, terwijl wij dan langzaam rondom de eilandjes vaarden. Ook zijn jullie op de Kensington market geweest, en hebben dan ongetwijfeld de grote Joods Portugese bakkerij gezien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s