30 juni; Truro-Baddeck

Vanochtend nemen we het ontbijtbuffet in het hotel. We checken uit en rijden naar Marc. Marc neemt zijn huurauto mee tot aan New Glasgow waar we om 11 uur aankomen. We parkeren vlakbij een Starbucks waar we een koffie nemen.

Na de koffie kopen we bij de Sobeys deet, want als we naar Cape Breton gaan zullen we nog wel wat muggen tegenkomen. Bij terugkomst bij de auto’s neemt Marc zijn reis spullen mee en rijden we met 1 auto verder richting Cape Breton. Baddeck is onze eindbestemming vandaag.

In het plaatsje Antigonish, bekend van de in juli daar gehouden Highland Games, gaan we wat eten. We eten bij Brownstone. Een zeker aan te bevelen restaurant aan de Mainstreet.

Om 14.00 verlaten we Antigonish en rijden verder over de snelweg 104, de Trans-Canada Highway. We rijden over de Canso Causeway Cape Breton op. We stoppen nog even bij het Visitors Centre net rechts voorbij de brug.

Zo rijden over de snelweg is best nog wel vermoeiend. We hadden nog andere plannen maar besluiten om toch maar rechtstreeks door te rijden naar onze eindbestemming vandaag, Baddeck. Een half uur voor Baddeck stoppen we nog even bij Whycocomagh wat aan een groot meer ligt.

Om 16.00 gaan we inchecken in de Silver Dart Lodge in Baddeck. Het complex ligt prachtig gelegen aan een groot meer. Vanuit de kamer hebben we een prachtig uitzicht op het meer, Bras d’Or.

Nadat we lekker bijgekomen zijn gaan we rond 17.00 uur naar het Uisge Ban Falls Provincial Park. Uisge Ban wat Gallisch is voor wit water.

Vanaf Baddeck is het ca. 20 minuten rijden. Het grootste deel van de rit gaat over asfalt. De laatste 4 km gaan we een zijweg in en rijden over een grindpad. We parkeren de auto op de parkeerplaats en spuiten ons in met de muggendeet die we vanochtend gekocht hebben. Het pad naar de waterval is mooi aangelegd. Het is een grindpad. Onderweg lopen we langs een snelstromend riviertje.

De laatste paar 100 meter is het nog iets klauteren, maar goed te doen.

En dan horen we het geruis van de waterval die 15 meter naar beneden valt. Prachtig om te zien.

We lopen hetzelfde stuk terug naar de parkeerplaats en rijden terug naar Baddeck.

Bij Tom’s Pizza halen we 2 pizza’s die we opeten in onze lodge. Harry haalt bij plaatselijk supermarkt intussen een Ben en Jerry’s ijsje.

We doen na afloop van het eten nog even een spelletje Skip-Bo.

Deze dag is dan wel weer om. Morgen wacht een mooie rit, de Cabot Trail. We zijn benieuwd.

Het weer vandaag. Het begon zonnig en warm met 25 graden. In Baddeck iets meer bewolking en 22 graden.

Vandaag hebben we 292 km gereden.

Een gedachte over “30 juni; Truro-Baddeck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s