29 juni, Yellowstone National Park

De wekker gezet op 7.15 uur. We willen vroeg bij het Upper Geysers basin gaan wandelen. We gaan een trial langs verschillende geysers doen. Kwart over 8 staan we bij de Old Faithful, die net als wij aankomen lopen gaat uitbarsten. 


We leveren onze keys van de cabin in en gaan op pad. Het is geweldig en soms wordt je weer verrast als er een geiser uitbarst, net op het moment dat je er langs loopt. We lopen tot aan Morning Glorie Pool. Dit was 1 van de favoriete pools van het park. Het werd slachtoffer van vadalisme. Vele jaren hebben mensen munten, afval en stenen in de pool gegooid, waardoor ie als het ware verstopt raakte en daardoor qua kleuren minder mooi werd. Wij vinden de pool toch nog erg mooi!


We lopen weer terug en nemen plaats bij Riverside Geyser. Deze kan elk moment uitbarsten. De eruptie duurt 20 minuten met hoogtes tot 23 meter. Het is 9.55 uur en de zon begint al weer aardig te branden. 

We wachten en wachten …. tussendoor gaat de Grotto Geyser uitbarsten. Vanaf onze plek kan je dit van een afstand zien. Harry loopt er toch even naar toe en Ingrid houdt de Riverside Geyser in de gaten. 

Jaah eindelijk om 10.15 ….


We lopen nog een ommetje via Daisy Geyser en komen weer op het verharde pad richting Old Faithful. En dan spot Harry een coyote, wauw wat gaaf.


Goed 11 uur zijn we terug, we hebben 6 km gelopen. We wachten nog eenmaal op de eruptie van de Old Faithful, halen een sandwich met egg en cheese en een koffie en dan is het de hoogste tijd om verder te reizen. Het is dan ook al weer 12 uur, wat later dan gepland. Maar zeker de moeite waard!!

Isa Lake, is leuke stop. Mooi meer met vele waterlelies. Tevens ligt daar de Continental Divide. De ruggegraat van Noord Amerika. 


Om 12.45 uur komen we bij West Thumb Geyser Basin. We kunnen net een parkeerplaats bemachtigen.We lopen over een 1 km lange boardwalk langs diverse geisers, bronnen en langs het Yellowstone Lake. Mooie uitzichten.


Yellowstone Lake is met een oppervlakte van 341 km2 het grootste hoog gelegen meer van Noord-Amerika. Het meer ligt 2357 meter boven de zeespiegel. In het meer liggen geisers, bronnen en diepe ravijnen. Op 1 plek is een temperatuur van 122 graden gemeten. Het diepste punt is 125 meter. 

Om half 2 vertrekken we richting Lake Village. 

We picknicken even verderop lekker in de schaduw, de temperatuur is weer opgelopen naar 28 graden.

Gull Point Drive is een leuk kleine ommetje langs het Lake. We rijden de drive, maar verderop op de doorgaande weg kom je ook mooie uitzichten tegen.

Om 14.30 uur zijn we bij het hotel. We ploffen neer in schommelstoeltjes en met een bak koffie zitten we heerlijk onder de veranda. 


Half 6 dineren we in de cafetaria van Lake Lodge. We halen daar een menu. Niet het lekkerste deze vakantie. Daarna willen we nog naar de Hayden Valley. Dat is de weg van Lake Village naar Canyon Village. In de Hayden Valley heb je een kans om buffalo’s, elanden en soms grizzlyberen tegen te komen. Voordat de Hayden Valley inrijden, kijken we eerst nog bij Sulphur Caldron. Dat is een bron met een uitzonderlijke zure Ph waarde van 1.2. Het ziet er niet fris uit. Het borrelt modder.

Dan rijden we de Hayden Valley in en zien we al diverse kuddes buffalo’s in de verte lopen. Maar dan, in de verte knipperlichten, veel auto’s, telelenzen. We doen het raam open en vragen aan een ranger wat er aan de hand is. Er ligt een Grizzly beer onder een boom te slapen. Wattttt!!!!!! Stoppen Ingrid en draaien. We kunnen net een parkeerplekje bemachtigen en wandelen naar het spektakel. Aan de richting van de telelenzen kunnen we ongeveer inschatten waar de beer ligt. We komen aan de praat met een fotograaf en hij verteld ons dat de Grizzly beer al een uur ligt te slapen, nadat hij iets verderop zich te goed heeft gedaan aan buffalo. Volgens de fotograaf is het wachten totdat dat de Grizzly beer terug gaat naar zijn prooi. 


En inderdaad even later wordt hij langzaam wakker, staat op en loopt langzaam terug naar het buffalokadaver, die 100 meter verderop ligt. 


Inmiddels is het flink druk met auto’s en mensen die een glimp willen opvangen van dit bijzondere moment. 


De Grizzly beer gaat inderdaad lekker verder met eten van het buffalokadaver. Zodra beer zich opricht hoor je het klikken van vele camera’s. Hier doen we volop aan mee. 


Na verloop van tijd verlaten we het spektakel en rijden verder richting Canyon Village. We kunnen al gauw weer stoppen. Er staat langs de Yellowstone River een prachtig elk met schitterend gewei. Klik, klik, klik. 


Het is inmiddels bijna acht uur en keren terug richting Lake Village. Onderweg moeten we nog stoppen voor een overstekende buffalo. Weer klik, klik, klik. Om 20.15 uur komen we terug bij Lake Lodge, waar we slapen in een Western Cabin. We kopen een bak koffie met een plak carrotcake en genieten na van deze dierendag!!!

Morgen nemen we afscheid van het indrukwekkende Yellowstone NP en gaan op weg naar Grand Teton National Park.

We overnachten in een Western Cabin bij Lake Lodge.

Temperatuur: 28 graden 

Gereden km’s: 109 km

5 gedachtes over “29 juni, Yellowstone National Park

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s