15 juni, Pensacola-Atlanta.

Het is maandag 15 juni en volgens afspraak rijden we om 07 uur weg uit Pensecola. Het verlaten van de stad gaat, ondanks de maandagochtend-spits, vrij snel en na zo’n 40 mile over de 29, verlaten we ” Sun kissed Florida” en rijden Alabama binnen. Direct over de grens tanken en ontbijten bij Subway.

IMG_0312Roland vult de tank nog eenmaal vol.

Nog 13 mile en we rijden de Interstate Highway 65 op. Noordwaarts richting Montgomery, de hoofdstad van Alabama.
Bij afslag 114 light 3 mile ten oosten het stad je Georgiane, de geboorteplaats van Hank Williams. Hank Williams is de pionier van de Country and Western muziek. Hij is al overleden op 29 jarige leeftijd. Met wegwijzers wordt verwezen naar het Hank Williams Museum. Natuurlijk moeten we daar even binnen kijken. Zoals zo veel van deze country stadjes is ook Georgiana een oase van rust ( en dus roest ) . Het museum druipt werkelijk van de nostalgie ! Waarschijnlijk is het al meer dan 50 jaar geleden ingericht en sindsdien is er zo te zien niets meer aan veranderd. Veel foto’ s, oude radio’s, jukebox en natuurlijk gitaren en grammofoonplaten van het MGM label. Ook werden we nog bijgepraat door de beheerster, met een bijna onverstaanbaar accent. Bijzonder aan te bevelen als je toch in de buurt bent. Maar ja, wanneer ben je dat? Wij waren er op 15 juni 2015!

IMG_0314
Om ca. 11:00 uur rijden we weer op de 65 naar het noorden. Het is niet druk op weg en we liggen goed op schema. Onze volgende stop is het stadje Senoi. We besluiten de interstate te verlaten en ” binnendoor” over smallere wegen en door een prachtig landelijke omgeving naar Senoia te rijden.
Daar hebben we geen spijt van!
Senoia is het decor van de populaire TV- serie ” The Walking Dead”. Het stadje is de moeite van een kort bezoek zeker waard, alhoewel de politie er streng op toeziet dat toeristen geen toegang krijgen tot de lokatie waar actueel opnamen plaats vinden. Wel bezoeken we het kleine museum waar we ook koffie drinken en onze specialisten natuurlijk de nodige aandenken kopen.

IMG_0260Harry speelt voor Walker , zogenaamde zombie in tv serie The Walking Dead.

IMG_0301
Senoia.

IMG_0264
Koffie drinken in het Walking Dead Café.

Nog 40 mile en we zijn in Atlanta Airport, waar we de auto, na 3080 km. inleveren. Hij heeft het voortreffelijk gedaan, zo ook onze chauffeurs!

IMG_0265 (1)Binnenkomst in Atlanta.

De shuttle taxi brengt ons naar Hilton Garden Hotel in Midtown Atlanta.

IMG_0307Aankomst Hotel Hilton Garden Inn.

Mijn hemel, wat hebben wij een bijzondere en enerverende reis achter de rug! Atlanta is nog een dag ons thuis. Daarvan gaan we nog even genieten en napraten over hetgeen achter ons ligt. Vanavond eten we een ultime Jambalaya en spelen de Nederlandse dames met 1-1 gelijk tegen Canada. Ook voor jullie hulde, meiden.

IMG_0322

IMG_0277
Nog ff relaxen in lobby.

Morgen naar Coca Cola?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s