13 juli; Ottawa-Kingston

We nemen vanochtend een ontbijtje bij de Starbucks. Deze zit in hetzelfde gebouw als ons hotel. Het hotel, Lord Elgrin, is een mooi oud gebouw in het centrum van de stad.

Canada mailbox en oude telefoons in lobby van hotel.

Onze auto, die m.b.v. Valet parking ergens anders is geparkeerd, wordt voor ons opgehaald. We geven de chauffeur nog een fooi en zo verlaten we om 10.30 uur de prachtige stad, Ottawa.

We rijden via de 416 weer richting de St.Lawrence River. Op den duur slaan we vanaf de 401 de Thousand Island Parkway in. Deze weg voert ons langs de St.Lawrence River en de zogenaamde Thousand Islands. Het is een mooie route. Aan de andere kant van de rivier ligt de Verenigde Staten.

We rijden naar het stadje, Gananoque. Vanaf hier kun je een rondvaart maken naar de Thousand Islands. Dit is een groep van meer dan 1700 rotseilandjes die in de St.Lawrence River liggen. We zijn om 12.20 uur in het stadje. We nemen de rondvaartboot van 13.30 uur. We moeten nog even wachten. We nemen een hot chocolate met een muffin bij het Boat Museum en wachten in het zonnetje tot we om 13.15 uur de boot op kunnen.

Café bij Boat Museum.

Net na 13.30 vertrekken we met de boot en varen langs grote en kleine eilandjes. Veel zijn bewoond met soms grote en luxe vakantiehuizen erop gebouwd. Sommige onbewoond. Om ons heen veel bedrijvigheid op het water.

Om 14.45 uur zijn we terug in de haven van Gananoque. We rijden verder naar onze eindbestemming deze dag, het stadje Kingston. Vanaf Gananoque is het 20 minuten rijden.

Kingston was tussen 1841 en 1844 de hoofdstad van Canada. De stad telt nu ruim 130.000 inwoners. De studentenstad Kingston draagt de bijnaam ‘Limestone City’. Veel oude gebouwen zijn gebouwd met kalksteen. Voordat we de stad gaan verkennen nemen we eerst nog een koffie.

We lopen door het centrum van de historische stad.

Vuurtoren Kingston.
City Hall.
Oud treinstation.

Met de auto rijden we naar het Bellevue House, de voormalige villa van Canada’s eerste Minister-President MacDonald. Het huis, nu een museum is te bezoeken maar als wij er komen is het al dicht. We vangen een glimp van het huis op tussen de bomen.

Bellevue House.

Verderop komen we bij de voormalige Kingston Penitentiary, een zwaar bewaakte gevangenis. Het is nu een museum. De Netflix serie Alias Grace is hier opgenomen.

Gevangenis museum.

Om 17.15 checken we al in bij ons hotel. Het is de Best Western Fireside Inn.

Ons hotel in Kingston.

In het hotel zit ook een goed restaurant, Tom’s Place. Daar eten we dan ook. Het is de moeite waard om alleen al even hiernaar binnen te gluren.

Tom’s Place.

Het is vandaag droog gebleven. Licht bewolkt bij maximaal 25 graden.

Morgen gaan we naar Toronto. De grootste stad van Canada.

We hebben vandaag 204 km gereden.

Onze route vandaag.

Een gedachte over “13 juli; Ottawa-Kingston

  1. Rinus Lansbergen

    Weer een mooie en interessante rit veel te zien en een mooie stad en een mooi hotel, wat wil een mens nog meer. Geniet er van en via deze blog genieten ook wij een beetje mee. Goede reis naar Toronto .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s