11 februari; Miami

De eerste nacht in Miami slapen we allemaal goed. Harry en Albert zijn er vroeg uit. Om 6.45 uur hebben ze 7 km hardgelopen over het mooie verharde wandel en fietspad langs het strand.

Via Ocean Drive, met zijn authentieke Art Deco gebouwen lopen ze terug naar het hotel. Ocean drive is een 1,5 km lange straat in Miami Beach waar veel Art Deco gebouwen staan, voornamelijk hotels in pasteltinten geverfd. Er zijn hier bij de hotels ook veel eetgelegenheden en in de avond schijnt het er erg druk te zijn.

Tegen 9.00 uur lopen we met zijn allen richting Ocean Drive. We ontbijten bij Café Italia. Eerst zitten we nog buiten, maar het weer is vanochtend wisselvallig. Regelmatig valt er een licht buitje. Binnen is later gelukkig plek vrij, dat komt goed uit want het kwam even met bakken water uit de lucht vallen. Na het ontbijt lopen we over Ocean Drive en bekijken de Art Deco gebouwen. Nog steeds valt er af en toe wat regen. De temperatuur is wel goed, 24 graden, met de zon erbij nog wat warmer.

Op nummer 1116 staat de voormalige woning van modeontwerper Versace. Voor zijn woning is hij in 1997 vermoord. Nu is de woning een chique hotel.

Voormalig woning van Versace

We lopen bij Lummus Park over het wandel- en fietspad langs het strand terug richting ons hotel.

Onderweg doen we nog wat boodschappen. Inmiddels knapt het weer op.

We gaan met zijn allen in 1 auto naar Key Biscayne. We rijden over de Rickerbacker Causeweg. Deze weg verbind Miami met Key Biscayne. Van deze weg heb je een heel mooi uitzicht over de skyline van Miami. We slaan een weg in naar Virginia Park. We moeten 5 dollar parkeergeld betalen. We kunnen niet helemaal het park in omdat ze een TV serie aan het opnemen zijn, namelijk Madam Secretary. Aan het water is het uitzicht over de zee prachtig.

Daarna rijden we nog naar het plaatsje Key Biscayne. We vergapen ons daar aan de prachtige hotels en villa’s. We rijden tegen 15.00 uur terug naar Miami Downtown daar parkeren we de auto in de Bayside parking. We boeken voor 16.00 uur bij Islandqueencruises een boottour van 1,5 uur. De boottour vaart via de baai van Miami o.a. langs Star island waar kasten van huizen staan van diverse miljonairs. We zien het huis van zangeres Gloria Estefan en basketballer Shaquille O’Neal. Er staan villa’s te koop van 45 miljoen dollar.

Villa van Gloria Estefan

Tijdens de boottour heb je prachtige vergezichten van de skyline van Miami. In de verte vaart een groot cruiseschip de baai uit op weg naar zee. Miami heeft de drukste cruisehaven ter wereld.

Groot cruiseschip

Om 17.30 zijn we terug in de Bayside haven. De boottour is zeker de moeite waard om te doen bij een bezoek aan Miami.

Na afloop van de boottour gaan we eten bij Hardrock Café.

Nadat we het eten op hebben is het inmiddels al donker geworden en is de stad prachtig verlicht.

Via de Venitian Causeway rijden we richting Miami Beach. We rijden nog even om via Ocean Drive, waar sommige Art Deco gebouwen mooi in Neon kleuren verlicht zijn en waar het gezellig druk is. Morgenavond gaan we hier nog even beter kijken.

Rond 20.30 zijn we terug bij het hotel. Marc, Ingrid en Harry gaan nog even zwemmen in het zwembad van het hotel.

We hebben vandaag ca. 70 km gereden.

Het was vandaag ca. 26 graden. In de ochtend wat regenbuien in de middag half bewolkt.

4 gedachtes over “11 februari; Miami

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s