3 juli, Salt Lake City

We maken er vandaag een relaxte dag van. We slapen uit tot 9 uur en ontbijten op onze kamer met onze nog overgebleven Wasa knäckebröd met jam en een banaan. Naast het hotel zit een Starbucks en daar nemen we om 11 uur een bakkie koffie. Ingrid gaat weer voor de cappuccino en Harry neemt dit keer White Chocolate Mocha. 

Nadat we de koffie op hebben rijden we naar Cougars Lane. Het is 20 minuten rijden vanaf het hotel. Hier ligt de Olympic Oval van Salt Lake City, toneel van de Olympische Spelen in 2002, met de 400 meter ijsbaan waar vele schaatswereldrecords worden verbroken. De ijsbaan is zelf dicht. De 400 meter baan gaat half juli weer open.

We rijden terug naar het centrum van Salt Lake City. We parkeren de auto in de City Creek parkeergarage. Deze garage ligt precies in het centrum nabij Temple Square. We willen ergens gaan lunchen waar we tevens de voetbalwedstrijd Frankrijk-IJsland kunnen bekijken, maar het is zo rustig in de stad dat we maar een paar keuzes hebben. We maken tijdens het zoeken naar een leuke eetgelegenheid nog wat foto’s van mooie gebouwen in de stad, waaronder het Beehive house en Lions House. Hier woonde de tweede mormonenleider Brigham Young. De grote wolkenkrabber op de achtergrond is het Church Office Building. Het is het hoofdkantoor en administratief centrum van de Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (Mormoonse kerk).


We maken een foto van Het Eagle Gate Monument, met daarachter het Utah State Capitol. Het was de toegang tot Brigham Young’s landgoed. De adelaar boven op de boog heeft een vleugelbreedte van 6 meter.


We lopen langs het Joseph Smith Memorial Building gebouw. Deze is gebouwd in 1911 en was vroeger het voormalig Utah hotel. Sinds 1993 is dit gebouw gewijd aan Joseph Smith (23 december 1805-27 juni 1844), de oprichter van de Latter-day Saints-beweging (Mormonen). In het gebouw zijn tevens conferentiezalen en diverse restaurants te vinden.


We komen langs de Cheesecake Factory en deze is wel open. Het is een heel groot restaurant, waar je van alles kan eten.


Daar gaan we naar binnen en ze hebben voetbal opstaan op de twee tv-schermen … wat een toeval. Een spannende wedstrijd is het niet, want Frankrijk staat al na een twintigtal minuten met 2-0 voor. Het eten smaakt overigens heerlijk. De ober die ons bedient, legt ons uit waarom het zo rustig is op zondag. Zoals wij ook al verwachten, het Mormoonse geloof. Verder vertelt de ober nog dat hij in een lokaalbandje speelt, Tarrot Death Card. We vertellen dat het Lowlands festival vlak bij ons gehouden word en hij zegt dat hij er wel eens van heeft gehoord. 

The Cheesecake Factory is vooral bekend van de American Pie. Uit een keuzemenu 36 pies, kiezen we twee stukjes uit namelijk de Ultimate Red Velvet Cheesecake en de Chris Outrageous Cheesecake. Deze nemen we mee voor bij de Starbuckskoffie later in de avond. Tegen half 3 zijn we weer terug in het hotel. We checken alvast in voor de terugreis naar Nederland morgen. 

Om 16.00 gaat Harry een plons nemen in het kleine zwembad van het hotel. Ingrid komt iets later ook. Tegen 17.00 uur zijn we weer terug op de hotelkamer.

Daarna relaxen we lekker in het hotel en maken we de koffers klaar voor vertrek morgenochtend. 

Morgenochtend vliegen we om 12.14 uur Amerikaanse tijd naar Chicago. Vandaar nemen we de vlucht naar Amsterdam. We komen dinsdagochtend 9.20 uur aan op Schiphol.

Temperatuur: 34 graden. Eerst zonnig, later bewolkt.

Gereden km’s: 49 km

2 gedachtes over “3 juli, Salt Lake City

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s