2 maart Needles-Joshua Tree NP-Palm Springs

Om 7.45 uur zaten we vanmorgen al aan het eenvoudig ontbijtbuffet in de Red Roof Inn te Needles. Het is weer een zonnige start van de dag. De temperatuur is hier met 11 graden al een stuk hoger dan in Sedona gisteren.

We starten de auto om 08.00 uur om onze reis weer te vervolgen.

We rijden over de Interstate 40 richting Los Angeles naar onze volgende bestemming Joshua Tree National Park. We verlaten de snelweg en gaan over de Kelbaker Road. Op den duur slaan we de Route 66 in en rijden naar het plaatsje Amboy. Onderweg maken we een foto van het Route 66 teken op de weg.

Even later stoppen we om 9.15 uur bij Roy’s Motel & Café, in Amboy. Het motel en cafe is in 1938 geopend. Amboy ligt aan de historische Route 66 en was vroeger een belangrijke stop, totdat de Interstate 40 in 1973 werd geopend. In 1940 woonden er nog 65 inwoners, dit kwam door toerisme maar ook door de Santa Fe Railroad. Tegenwoordig rijden er nog steeds lange goederentreinen over dit tracé. Nu wonen er nog maar een paar inwoners.

De videoclip This is what it feels like van Armin van Buuren is hier opgenomen. We tanken net als Armin in de videoclip ook de auto.

Toen we uitlegden aan de pompbediende dat hier de videoclip opgenomen was, werd hij meteen enthousiast. Dat wist hij nog niet. Hij zette dit op zijn lijstje van films die hier opgenomen zijn. Ook de film The Hitcher met Rutger Hauer is hier opgenomen. Er hing hier nog een actiefoto uit de film van hem aan de muur.

We drinken een bakkie koffie en gaan dan weer verder door het woestijnachtige landschap.

Om 11 uur rijden we Joshua Tree National Park (Noord ingang bij 29 Palms) binnen. Daarvoor al weer even het Visitor Center bezocht en wat informatie ingewonnen over mooie trails in het park.

Het Joshua Tree National Park is een nationaal park in het zuiden van de staat Californië in de Verenigde Staten. Het park is vooral bekend om de zogenaamde Joshua Trees. Dit is een plantensoort uit de familiesoort van de Yucca’s.  De grootste exemplaren zijn ongeveer 12 meter hoog, en zijn naar schatting ongeveer 900 jaar oud. De Joshua Tree vormt een erg belangrijke schakel in het ecosysteem van de woestijn, de plant biedt onderdak aan talrijke vogels, zoogdieren, insecten en hagedissen. De vlaktes tussen de heuvels zijn schaars begroeid met Joshua trees, samen met allerlei prachtige rotsformaties zorgt dit voor een karakteristiek landschap.

We rijden de Park Boulevard Road in en stoppen bij de parkeerplaats bij Skull Rock. De Skull Rock is een grote rotsblok die lijkt op een schedel.

We lopen daar de Skull Rock Trail en Discovery Trail. Samen 3,8 km. Een mooie wandeling tussen allerlei rotsformaties en woestijnplanten.

We zijn om 12.30 terug bij de auto. Het is ca. 14 graden in het park.

We rijden naar Hidden Valley Area waar we de Hidden Valley Trail van ca. 2,5 km lopen. Hidden Valley is een gebied dat compleet omsloten wordt door opeengestapelde granieten rotsblokken. De plek was vermaard als schuilplaats van veedieven.

Om 14.00 zijn we terug.

Om 14.15 uur doen we nog een andere wandeling, de Barker Dam Trail. Ook een trail van ongeveer 2,5 km. De Barker dam werd omstreeks het jaar 1900 gebouwd voor de watervoorziening van het vee en voor de mijnbouw. Vanaf de parkeerplaats start de trail. De trail loopt langs de rotsen naar de Barker dam toe en gaat via een pad langs veel Joshua Tree’s terug naar de parkeerplaats.

Goed 15.00 uur rijden we een stukje terug en nemen de afslag naar Keys View. Daar hebben we mooi uitzicht op het dal beneden met de stad Palm Springs en de omringende bergen.

We verlaten via Joshua Tree het park en rijden via Yucca Valley naar Palm Springs.

Vlak voor Palm Springs, als we de snelweg opdraaien, zien we honderden windmolens draaien. Het blijken er zelfs meer dan 4000 te zijn.

Het waait hier in dit gebied ook vaak hard.

Midden in de woestijn ligt miljonairsstad Palm Springs aan de voet van Mount San Jacinto. Palm Springs is een van de meest luxe en moderne steden van California. Vele sterren hebben hier hun huis laten bouwen en genieten er van alle rust en de heerlijke temperatuur. In Palm Springs hebben zij hun eigen walk of Fame de Walk of Stars. Hier liggen grote tegels met een ster en de naam van beroemdheden erop die hier wonen, hebben gewoond of de stad ooit hebben bezocht.

Het centrum is sfeervol met leuke restaurants en terrassen. Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Palm Springs; fantastische en uitdagende golfbanen heeft deze stad volop.

Als we de Palm Canyon Drive oprijden zien we al verschillende sportauto’s rijden,  zoals op de foto hieronder een Corvette.

Om 17.00 uur zijn we bij het hotel, Best Western Plus Las Brisas. Omdat Palm Springs in een vallei ligt is de temperatuur een stuk hoger, 20 graden. Om 18.00 lopen we naar Palm Canyon Drive waar het al gezellig druk is. Aan de weg veel restaurantjes en leuke winkels. Wij gaan dit keer Mexicaans eten bij Las Casuelas Terraza. Het is er al goed druk en het eten smaakt goed. Daarna lopen we nog even door het gezellig drukke straatje en pakken bij The Coffee Bean een cappuccino.

Het was een zonnige dag met temperaturen tussen de 14 en 20 graden.

We hebben vandaag 352 km gereden.

Een gedachte over “2 maart Needles-Joshua Tree NP-Palm Springs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s