16 juli; Toronto-Niagara Falls

Entree Anndore house hotel.

Vanochtend vertrekken we om 10 uur uit Toronto. Eerst nog even de auto uit de parkeergarage en dan kunnen we vertrekken richting Niagara Falls. We hebben wel wat problemen met de parkeerkaart. Deze krijgen we, na betaald te hebben, niet terug. Met behulp van de helpknop op de betaalterminal lukt dat gelukkig toch. We rijden vlot via Bay Street de stad uit. We dachten dat gaat goed. Maar als we eenmaal op de snelweg zitten is het al heel druk. Tot voorbij de stad Hamilton is het constant hollen en stilstaan. Gelukkig kunnen we later toch lekker doorrijden. Al met al een half uur vertraging.

Om 12.15 uur rijden we Niagara Falls in. We gaan verlaat ontbijten bij de Dennys. Een Amerikaanse foodketen die we eigenlijk pas vanaf de provincie Ontario voor het eerst zagen. Uiteraard gaat Harry voor de pancakes en Ingrid voor de omelet.

Met nog een vanille milkshake erbij komen wij vandaag wel aan onze calorieën.

Na het eten rijden we door naar het Marriott Niagara on the falls hotel.

Het hotel.

We checken in en de kamer is al vrij. Parkeren kan bij het hotel, maar goedkoop is dat niet. We hebben een kamer met zicht op de watervallen.

Uitzicht vanuit ons raam.

Als we gesetteld zijn gaan we via de Falls Incline Railway naar beneden. Een enkeltje kost 3 dollar. Van ons hotel af zijn we zo wel heel snel beneden bij de Niagara Parkway. Vandaar heb je over een mooi aangelegd voetpad prachtig uitzicht over de indrukwekkende watervallen.

De Incline Railway.

De Niagara Falls wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd. Ze liggen op de grens van Canada en de Verenigde Staten. Wij bezoeken de Canadese kant. De watervallen zijn ontstaan tijdens de laatste ijstijd. Een terugtrekkende gletsjer sleet een pad uit dat al snel werd gevuld met water dat zich een weg zocht naar de Atlantische Oceaan. De watervallen bestaan uit 3 delen. De Horseshoe Falls die voor het grootste deel op Canadees grondgebied liggen. Deze waterval is 671 meter breed. De andere heet de American Falls die 290 meter breed is. Er is nog een kleinere waterval die de Bridal Veil Falls heet en 17 meter breed is. De laatste 2 watervallen liggen op Amerikaans gebied. Jaarlijks bezoeken 12 miljoen mensen de watervallen.

We zien het eerst de Horseshoe Falls. De grootste van de drie watervallen.

Verderop zien we de American Fall en de kleinere Bridal Veil fall. Deze liggen aan de Amerikaanse kant.

De drie watervallen in 1 beeld.

Het is behoorlijk druk, maar er zijn genoeg momenten om foto’s te maken. Je kunt ook met een boot tot aan de Horseshoe Falls komen. Je krijgt regenkleding, want door de vele waterdamp wordt je anders kletsnat. Er staan lange wachttijden en de boten varen af en aan. De toeristen op de Amerikaanse boten, die vanaf Amerikaanse zijde de boot nemen van rederij Maid of the Mist dragen blauwe regenkleding. De toeristen op de Canadese boten, van de Canadese kant, roze regenkleding.

De grote brug die over de Niagara River ligt, heet de Rainbow bridge. Via deze brug kom je aan de overkant in de Verenigde Staten.

In de verte de Rainbow bridge. Op de voorgrond de American Falls en de Bridal Veil Fall.

Het is intussen behoorlijk warm, 30 graden. De zon heeft ook nog een behoorlijke kracht. Insmeren is wel belangrijk.

We lopen van de watervallen Clifton Hill in. Dit is een heel toeristisch gebied met veel amusement en vertier. Er zijn spookhuizen, een reuzenrad en zelfs een achtbaan.

We drinken bij 1 van de vele Starbucks die de Niagara Falls telt koffie.

We lopen naar de Skylon Tower. Daarbij is het gelukkig niet zo druk. We kopen tickets en kunnen al snel naar boven. Vanaf de grond is de toren 160 meter hoog. Gerekend vanaf de onderkant van de watervallen 236 meter. In 52 seconden ben je boven.

Boven heb je een geweldig uitzicht op de watervallen en de omgeving. We zien in de verte zelfs Toronto nog liggen.

Tegen 17.15 uur lopen we terug richting ons hotel. Onderweg zien we een leuk restaurant wat ons wel aanstaat, Brasa Brazilian Steakhouse. Via de lobby van het Hilton hotel kun je via een roltrap het restaurant bereiken. We vinden een mooi plekje buiten op het terras.

We hebben een buffet met heel veel keuze aan salades, vis, vlees etc etc. Verder lopen er mannen met spiezen met stukken vlees langs de tafels. Je kunt aangeven of je wel of niet een stukje van de spies wil. Als je het wel wil, dan wordt er een stuk vlees van de spies voor je afgesneden.

Grill menu kaart.

Er speelt ook nog een Braziliaans bandje. Uiteraard horen daar ook de Braziliaanse danseressen bij.

Een leuke ervaring en heel wat dollars armer 😊.

Na deze ervaring lopen we naar het hotel. We zien we een mooie regenboog boven de waterval.

Tegen 21.30 uur gaan we met de Incline Railway terug naar de watervallen. Om 22.00 uur is er een vuurwerkshow. Deze duurt 5 minuten. Tevens worden de watervallen met diverse kleuren verlicht. Het is ontzettend druk. Wat ons opvalt is dat er ontzettend veel Indische mensen hier in Niagara Falls zijn.

De Horseshoe Falls worden prachtig verlicht in diverse kleuren.
Vuurwerkshow.

Na de vuurwerkshow gaan we terug met de Incline Railway. We hadden al het idee dat het op de terug weg wel eens druk zal kunnen zijn na de vuurwerkshow. Iedereen wil terug naar zijn hotel of auto die ergens geparkeerd staat. Dus we lopen met flinke pas de vele Indische families voorbij. Dat scheelt heel wat wachten 😄.

De Incline Railway.

Om 22.30 uur zijn we weer terug in ons hotel. Vanuit onze kamer kunnen we de watervallen mooi zien als in allerlei verlicht worden.

Het was een zonnige dag. Erg warm met een maximum temperatuur van 30 graden.

We hebben 142 km gereden. Morgen onze laatste dag in Canada. Morgenavond vliegen we weer naar huis. We rijden waarschijnlijk terug via Niagara on the Lake.

Onze route vandaag.

3 gedachtes over “16 juli; Toronto-Niagara Falls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s