27 februari; Big Bend NP-Del Rio

Ten eerste de foto’s van de afgelopen dagen staan nu ook bij de blog berichten.

Als we om kwart voor negen uit Chisos Basin vertrekken is het – 4 graden. Dat komt omdat we daar op ruim 1600 meter hoogte zitten. Als we afdalen naar het dal is het gauw 1 graden boven nul.

We rijden via de 385 weg rond half 10 het park uit en gaan naar het plaatsje Marathon. Onderweg loopt er nog een coyote langs de weg. We zetten de auto stil. Heel rustig loopt hij langs de auto.

Vlak voor Marathon passeren we een border control (grenspost controle). We hoeven niet te stoppen.

Bordercontrole.

Om 20 over 10 komen we aan in Marathon. We drinken koffie met cake bij V6 Café & Gift Shop.

Eindelijk weer eens een heerlijk bakje koffie! En ook fijn … ze hebben WiFi!!! We kunnen gelijk weer even alles bijwerken en bijlezen. Ook boeken we gelijk even een hotel in Del Rio, wat onze eindbestemming is voor vandaag. Om 11.05 uur vervolgen we onze weg via de Highway 90. Het is een rustige weg. We rijden door een paar gehuchtjes, Sanderson en Dryden. Naast de weg ligt een spoorlijn waar goederentreinen over heen rijden.

Goederentrein.

We komen om 12.45 in Langtry aan. In Langtry staat het Judge Roy Bean museum. Roy Bean (1825-1903) was een bijzondere rechter in deze regio. Hij had zijn saloon daar en beoefende de wet ten westen van de Pecos River. De kleine rechtbank was tevens een saloon waar hij drank verkocht en mensen konden biljarten. Hij was verliefd op de Engelse actrice Lily Langtry. Daar heeft hij het plaatsje naar vernoemd. We kijken rond in het prachtige Visitor Center. We nemen meteen folders mee van de regio in Texas waar we de komende dagen gaan vertoeven. Om 13.30 uur gaan we verder.

We rijden de brug over de Pecos River. Deze loopt door een mooie canyon. We rijden direct na de brug rechtsaf naar een picknickplaats met mooi uitzicht over de stalen brug en de rivier. De brug is 84 meter hoog.

Even verder rijden we naar Seminole Canyon SP. We horen in het Visitor Center dat er geen autoroute door het park gaat en er alleen maar trails zijn om te wandelen. Daar geven we ons vanmiddag de tijd niet voor. We willen op tijd in Del Rio zijn.

We rijden inmiddels weer dichtbij de Mexicaanse grens en komen dan ook weer een border controle tegen. Trump wil geen illegale Mexicanen in zijn land. Dat wordt goed gecontroleerd door de border controle.

Verderop rijden we een grote brug over. Deze gaat over Lake Amistad. Er zijn 2 bruggen, 1 autobrug en 1 spoorbrug. We slaan de weg naar Lake Amistad Governors Landing in en rijden onder de autobrug door. Bij de picknickplaats heb je een mooi overzicht op de bruggen en het meer.

Lake Amistad is een groot stuwmeer waar de Devils River en de Rio Grande in samen komen. Langs het meer zijn veel recreative voorzieningen.

Del Rio is daarna niet ver meer. We komen daar om 15.30 uur aan. Het is een redelijke stad met ca. 36.000 inwoners. Het ligt vlak aan de grens met Mexico.

Voordat we ons hotel opzoeken gaan we eerst nog langs de Starbucks. Sinds Carlsbad zijn we die niet meer tegen gekomen.

Om 16.15 uur komen we aan bij het Best Western Motel. Vanochtend tijdens de koffie in Marathon geboekt. Wat werkt dat tegenwoordig met internet toch makkelijk. Het zijn mooie nette kamers. We gaan meteen een wasje draaien in de wasserette van het hotel. Speciale 0.25 dollarcent munten met waspoeder kopen we bij de receptie.

Onze kamer.

Uitzicht op zwembad van het motel.

We wilden eerst eten bij Cripple Creak Steakhouse, maar daar was de wachttijd wel 30 minuten. We rijden terug en gaan het dan bij Manuel’s Steakhouse proberen. Ook daar is het druk. We moeten lang wachten voordat we een tafel toegewezen krijgen, maar uiteindelijk lukt het en de Mexicaanse enchiladas die we besteld hadden smaken goed.

Het weer vandaag. De start is koud met -4 graden in Big Bend National Park. In Del Rio is de temperatuur opgelopen tot 20 graden. Het is de hele dag zonnig en onbewolkt.

We hebben vandaag 428 km gereden. Morgen gaan we naar San Antonio. Het is 2 uur en 40 minuten rijden.

Onze route van vandaag.

2 gedachtes over “27 februari; Big Bend NP-Del Rio

  1. reizenmetmarjolein

    Prachtige route hoor! Ik heb alle foto’s bekeken van de afgelopen en de foto’s zijn al mooi, laat staan hoe het in het echt moet zijn! Gaaf ook dat jullie al 2x een coyote hebben gezien en de roadrunners horen daar natuurlijk ook bij! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s