21 juni, Custer

Om 7 uur weer wakker. Harry gaat om 7.45 uur een stukje hardlopen in Custer. Is pittig loopje, eerst downhill en dan terug uphill. 

Flink bezweet kwam hij weer terug. Even afkoelen, douchen en dan naar het Pancake ontbijt.

We hebben heerlijk buiten kunnen eten, genieten en nemen onze tijd.

Dan gaan we richting Wind Cave NP. We rijden in het park naar het Visitor Centre, waar je een toer kunt maken door de grotten. Wind Cave is een van de grootste, oudste en meest complexe grottenstelsels ter wereld. Daar aangekomen is de parkeerplaats overvol en besluiten hier weer weg te gaan en dit over te slaan. 

We vervolgen onze weg naar Custer State Park. Custer State Park ligt op een heuvelachtig landschap van de Black Hills. Het is 1 van de grootste staatsparken van Amerika. Er is veel wildlife in het park en er zijn een aantal mooie scenic routes te rijden zoals de Iron Mountain Road, Needles Highway en de Wildlife Loop Road.

We rijden nog maar net het park in, of we komen al de eerste buffalo’s tegen. Prachtig om deze grote beesten in het echt te zien.Dan horen we van tegenliggers dat er verderop een hele kudde over de weg loopt. Dat was niet gelogen …. wat een mooi gezicht. We blijven in de auto, buffalo’s kunnen gevaarlijk zijn. Er wordt ook steeds gewaarschuwd om ze niet te benaderen. De buffalo’s lopen vlak voor en langs  de auto’s . Ze trekken zich nergens wat van aan. 


Verderop, als we de buffalo’s achter ons hebben gelaten, springt er van een heuvel een pronghorn (wij denken althans dat het een pronghorn was) vlak voor ons over de weg.

Bij Legion Lake stoppen we even en nemen wat lekkers.

Het is inmiddels 1 uur, we zitten nog even bij het meer en gaan dan weer verder.

Half 2 draaien we de Iron Mountain Road op. Direct zien we een pronghorn langs de kant van de weg grazen. 


Vanuit de verte zien we Mount Rushmore. Morgen willen we dit van dichtbij bekijken. Haaaa, we schijnen op de verkeerde weg te rijden en op een gegeven moment is het nog maar 2 mile naar Mount Rushmore. We kwamen onderweg al wel veel punten tegen met het zicht op Mount Rushmore … dat verklaart een hoop! Je komt op de Iron Mountain Road door een paar tunnels waardoor je een fraai uitzicht hebt op Mount Rushmore.Nu we er toch bijna zijn, rijden we maar door naar Mount Rushmore. Uit de rotsen zijn 4 hoofden van voormalige presidenten uitgehouwen. In 14 jaar tijd (1927 – 1941) hebben hier 400 man aangewerkt. De hoofden zijn van Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln.
We lopen de Presidents Trail en krijgen elke keer weer een ander zicht op het sculptur.We hebben hier een uur rondgelopen en krijgen trek. We moeten onze plannen toch wijzigen en willen nu maar naar Keystone rijden, om daar te gaan eten bij Ruby House (goeie tip van Willem en Martine). Om 18.00 terug bij ons hotel. Even bijkomen van een mooie dag. We willen in de avond nog even naar het centrum van Custer. We hebben daar een erg leuke ijssalon gezien en halen daar een extra Large ijsje. Lekker genieten op het terras voor de salon. 


Tegen 21.00 zijn we weer terug bij ons hotel. Morgen gaan we Custer State Park weer in en willen in de ochtend de Wildlife Loop Road rijden om misschien nog meer buffalo’s en ander wild te spotten. Tevens gaan we de Needles Highway rijden en Crazy Horse Memorial bekijken. 

We verblijven voor de 2e nacht in de Bavarian Inn te Custer.

Gereden km’s: 169 km

Temperatuur: maximaal 34 graden. Voor deze regio is het extreem warm geweest vandaag. In enkele plaatsen in de buurt werden warmterecords verbroken. 

6 gedachtes over “21 juni, Custer

  1. Mooi dat het restaurant goed is bevallen 🙂 Verder zie ik heel veel bekende dingen maar lees dat we ook hier nog wel één en ander hebben gemist. Leuk om jullie verhalen te lezen, volgens mij hebben jullie het wel naar de zin. Fijn! Geniet ze nog even!

  2. R. Lansbergen

    Fantastisch om te zien , vooral die buffels prachtig, de rest ook hoor.
    Kijk weer uit naar morgen, wat we dan weer voor moois te zien krijgen. 👍

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s