17 februari; Dallas-Fort Worth-Vernon

We hadden voor de zekerheid gisteravond de wekker gezet op 08.00 uur, maar we waren voor de wekker wakker. Heerlijk rustig aan gedaan en om 08.30 uur zijn we beneden in het hotel gaan ontbijten.

Het wordt net als gisteren weer een mooie warme dag. Voor de tijd van het jaar is het hier erg warm.

We nemen nog even een beker koffie mee naar onze kamer en overleggen wat we als eerste gaan doen.

We besluiten dan voordat we richting Fort Worth gaan nog via de stad Arlington te gaan. Daar liggen een paar grote sportstadions, waaronder het AT&T stadion, het onderkomen van de Dallas Cowboys een American Football team. Dit stadion kan 80.000 toeschouwers herbergen en is het grootste overdekte stadion ter wereld.

AT&T stadion.

Vlakbij ligt het ook het honkbalstadion van de Texas Rangers. In dit stadion kunnen 48.000 toeschouwers. We maken wat foto’s en rijden naar Fort Worth.

Honkbalstadion.

Fort Worth ligt ongeveer 50 km ten westen van Dallas. De stad telt ruim 850.000 inwoners. De stad werd gesticht in 1849 als legerpost om de kolonisten te beschermen tegen aanvallen van indianen. Later diende het als stopplaats voor vee wat naar de markten gebracht werd. De stad kreeg toen de bijnaam, Cowtown.

We gaan naar de Stockyards. Daar komen we om 11 uur aan.

Nadat spoorwegen werden aangelegd werd een grote overslagplaats gesticht voor het verhandelen van vee. De historische veemarkt heet Stockyards. Tweemaal per dag is er een ‘cattle drive’: cowboys drijven hun vee (longhorns, in dit geval) over Exchange Avenue.

We lopen een rondje door een mooi Western decor. Wel heel toeristisch.

Om half 12 begint de zogenaamde cattle drive.

We lopen nog even naar Billy Bobs Texas. De werelds grootste honky tonk hall. We gaan even naar binnen na betaling van 2 dollar per persoon. Binnen is het nog erg rustig. Wel indrukwekkend groot. ‘s Avonds zal het hier wel gezellig druk zijn met veel live muziek. Nu is er niets te beleven en binnen 10 minuten staan we weer buiten.

Voordat we verder gaan drinken we een milkshake bij Shake Shack.

We stellen de TomTom in op Wichita Falls. Dit stadje ligt op 1,5 uur rijden van Fort Worth. Over soms erg slechte wegen rijden we naar Downtown waar vele oude gebouwen van rond 1900 herinneren aan betere tijden. Hier staat een mooie oude bioscoop, hotel etc.

Ook staat in dit stadje werelds kleinste wolkenkrabber, 12 meter hoog. Het is gebouwd in 1919 door J. D. McMahon, de eigenaar van het lokale oliebedrijf. In 1912 werd nabij Witchita Falls namelijk olie gevonden. Door de behoefte naar grotere kantoorruimtes kon men investeren in een groter gebouw. De investeerders van het gebouw dachten dat het gebouw 142 meter hoog zou worden, maar op papier stond maar 12 meter. Voor het bijzondere hele verhaal klik hier.

Wichita Falls heeft ook een waterval zoals de naam al vermoed, maar na een zoektocht in Lucy Park konden we de waterval niet vinden.

In het plaatsje Burkburnett gaan we even naar de McDonalds. Omdat we daar gratis internet hebben kunnen we een hotel boeken voor onze overnachting in Vernon.

Voordat we naar onze overnachtingsplek gaan, rijden we via Burkburnett met een ommetje nog even de staat Oklahoma binnen. Via de Highway 70 rijden we over een rustige weg langs talloze weilanden met veel grazende koeien en geoogste katoenvelden.

Onderweg langs deze route komen we soms vervallen huizen tegen. Deze zijn verlaten door hun inwoners wat prachtige plaatjes oplevert. Door het raam van 1 huisje zie je de oude huisraad, beeldbuis tv’s en een brommer nog liggen. Deze zijn achtergelaten door de voormalige bewoners.

Bij het plaatsje Davidson slaan we af. Op een gegeven moment steken we de Red River over en zijn we terug in de staat Texas. In Texas zien we ondertussen veel windmolens.

Om 18.00 rijden we Vernon binnen en checken in bij hotel Hampton Inn. We eten later bij de plaatselijk Italiaan, Bennito’s Italian Café en Pizzeria. Dit is op loopafstand van ons hotel. Tegen 20.15 uur zijn we terug op de hotelkamer.

Het weer. Van 26 graden in Fort Worth tot 15 graden in Vernon. De ochtend begon bewolkt later op de dag licht bewolkt.

Vandaag 357 km gereden. Morgen gaan we via Caprock Canyons State Park richting Amarillo.

3 gedachtes over “17 februari; Dallas-Fort Worth-Vernon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s