25 februari Tucson-Tombstone

Vanmorgen zowaar pas om 8 uur wakker. We maken ons klaar voor een nieuwe dag en verlaten om half 10 ons hotel. We gaan ontbijten bij Denny’s. Een echt typisch Amerikaans restaurant waar je goed kunt ontbijten. We tanken en gaan richting Saguaro National Park East. We rijden de mooi verharde Cactus Forest Drive. Deze is 13 km lang. De weg slingert een rondje door het park en onderweg zijn er voldoende plekken om te stoppen voor mooie uitzichten. Bij de Mica View Picnic Area parkeren we de auto en wandelen de Mica View trail van 3,2 km. Een mooie vlakke makkelijke wandeling.


Tijdens de wandeling komen we een soort konijn tegen, een jackrabbit genaamd.

Jack rabbit
Een cholla cactus.

De Barrel cactus staat al in bloei.

Barrel cactus.

Half 2 verlaten we het park en halen onderweg nog even een beker koffie bij een benzinepomp. Daarna gaan we op weg naar Tombstone, dat is nog een uur rijden.
Om 15.00 uur komen we in Tombstone aan. We parkeren de auto en lopen het typisch western stadje in. Omdat het zondag is, is het gezellig druk in dit erg toeristisch stadje.

Old townhouse, Tombstone

Tombstone is in 1879 gesticht. In die tijd werd er veel zilver gevonden en groeide de stad uit tot wel 15.000 inwoners. Het stadje is ook vooral bekend om de schietpartij bij de O.K. Corral op 26 oktober 1881. Een vuurgevecht tussen sheriff Wyatt Earp en zijn broers tegen een bende cowboys. Ook wel “Gunfight at the O.K. Corral” genoemd, waar later een Hollywoodfilm over is gemaakt. In het gevecht, waarin 30 schoten werden gelost en dat niet langer duurde dan ongeveer 30 seconden, werden Frank McLaury, Tom McLaury en Billy Clanton gedood. Ike Clanton en Billy Claiborne overleefden zonder verwondingen, maar werden wel gearresteerd. De aanleiding voor het gevecht was de beroving van een postkoets op 15 maart van hetzelfde jaar, waarbij twee doden vielen en waarvan Earp beweerde, dat McLaury en zijn maten de daders waren.

Elke dag wordt in Tombstone de “Gunfight at the O.K. Corral nagespeeld op straat.

Toevallig komen we ook nog een Nederlands stel tegen met hun zoon. We raken aan de praat. Later gaan we het stadje verder bekijken en nemen een drankje en nacho’s bij Big Nose Kate’s Saloon, voormalig “The Grand Hotel”. Er wordt live muziek gespeeld door een oude countryzanger verkleed als cowboy.

Voordat we naar ons hotel rijden kijken we nog even rond bij Boothill Grave Yard. Dit was de begraafplaats van 1878 en 1883. Hier liggen ook de 3 slachtoffers van de “Gunfight at the O.K. Corral’ begraven.

De sherrif’s die tijdens hun dienst omgekomen zijn, worden tijdens een bezoek aan het graf, door collega’s geëerd. Ze leggen dollar biljetten op hun graf.

Na dit bekeken te hebben doen we wat kleine boodschappen bij supermarkt, Family Dollar. Om 18.00 uur komen we bij ons hotel aan van deze nacht, de Landmark Lookout Lodge.

Het weer van vandaag, 15-16 graden bij zonnig weer en weinig wind.
We hebben vandaag 145 km gereden.

Een gedachte over “25 februari Tucson-Tombstone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s