7 juli; Tadoussac

Vandaag een relaxed dagje in Tadoussac. We nemen vanochtend om 9.00 uur het ontbijt in de B&B. We worden al welkom gegeten door onze enthousiaste gastvrouw. We krijgen een gevarieerd ontbijt met ei, toast, granola met yoghurt en wat fruit. Uiteraard mist de koffie ook niet.

Na het ontbijt bellen we met het thuisfront en relaxen later nog even bij het meertje wat achter de B&B ligt. Er bloeien prachtige bloemen. Het meertje heet, Lac de l’Anse a l’Eau.

Lac l’Anse al’Eau.

Rond half 12 parkeren we de auto in de haven. Vanaf hier vertrekt de AML walvisexcursie boot om 13.00 uur. Tot die tijd moeten we ons nog even vermaken. Ten eerste doen we dat bij een leuk cafeetje, Le Gibard. Ze schenken daar heerlijke cappuccino.

We wandelen daarna over de promenade langs het strand naar de aanlegsteiger voor de boot. In de ochtend is er al een walvisexcursie geweest. Deze boot komt om 12.45 uur de haven in gevaren. Dit is dezelfde boot waar wij ook op gaan.

Wij mogen net voor 13.00 uur aan boord. Vanaf de boot hebben we een mooi uitzicht op hotel Toudassac.

Hotel Toudassac.

Voordat de excursie echt begint moeten er nog wat passagiers vanuit Bai-Saint-Catherine opgepikt worden. We zoeken inmiddels al een goed plekje op de boot.

Na een uurtje zien we onze eerste walvis. Deze walvis is in een soort van rust, daardoor helaas niet echt actief. Af en toe komt de walvis even boven water.

De walvissoorten die hier zijn te spotten.

Nog weer wat later komen we dan echt een groter exemplaar tegen, de humbback whale. Deze walvis kan wel 13-17 m lang worden. Af en toe komt ze weer even boven water. Mooi om te zien.

Op de foto net herkenbaar, humpback whale.

Onderweg zien we ook nog wat dolfijnen. Als laatste van de 3 uur durende vaartocht varen we de Saguenay fjord nog in. Hier steken ook de gratis ferry’s over.

Vlak voordat we de haven van Tadoussac invaren zwemt er hier ook nog een Minke whale. Een kleinere soort walvis.

Minke whale.

We zijn om 16.00 terug. We lopen dan via een mooi aangelegd wandelpad naar Pointe de l’Islet. Vanaf het punt heb je een mooi uitzicht op de Sanguenay fjord. Hier kun je ook walvissen zien zwemmen. We zien hier ook nog een Minke whale. De fjord schijnt maximaal 250 meter diep te zijn.

Na de wandeling bezoeken we nog Centre d’Interpretation des Mammiferes Marins. In dit informatiecentrum kom je van alles te weten over de walvissen die hier in deze omgeving vertoeven.

We eten vanavond weer wat vroeger. Dit maal bij Bistro de la Baie. Een prima restaurant met mooie ligging in de haven.

Vandaag begon licht bewolkt en eindigde bewolkt. Geen regen. Max. temperatuur 18 graden.

Vandaag hebben we maar ……….. 3 km gereden.

Morgen verlaten we Tadoussac. Met de gratis Ferry steken we de Saguenay River over en gaan naar de stad Quebec.

2 gedachtes over “7 juli; Tadoussac

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s