7 juni, Nashville-Memphis.

Het bezoek aan Nashville is gisteren afgesloten. Fantastische stad, De afspraak is dat we vandaag , zondag 7 juni om ca. 07:30 uur vertrekken naar Memphis. En zo gebeurt het ook. Het is al vroeg zonnig en warm dus dat daagt uit tot een mooie rit over zo’n 425 kilometer. Roland rijdt vandaag en ook hij heeft er zin in.

Met volle tank gaat het zuid- west richting Muscle Shoals, waar we de fameuze opname-studio’s ” 3614 Jackson Highway” en “Fame” bezoeken. Dat heet, vanaf de buitenzijde bekijken, naar binnen gluren en foto’ s maken. In Muscle Shoals is op zondag alles gesloten.

IMG_0057

IMG_0048

Muscle Shoals studio. (Paul Simon, Art Garfunkel, Cher, Bob Seger, Cat Stevens, Rod Stewart, Black Keys etc hebben hier een plaat opgenomen.

IMG_0049
Fame studio’s. ( Rolling Stones, Aretha Franklin, Wilson Picket, Lynyrd Skynyrd, Percey Sledge, The Osmonds hebben hier een plaat opgenomen).

In het stadje Tupelo het geboortehuis ( soort sta caravan ) van Elvis Presley bezocht. Niet bijzonder indrukwekkend, maar de moeite van het omrijden zeker waard. Geeft een goede indruk van de omstandigheden waarin Elvis opgroeide.

IMG_0076

IMG_0072Tupelo, geboortehuis van Elvis Presley.

Het is inmiddels bloedheet, ca. 34 graden maar na een stevige lunch gaan wij gewoon op schema door naar Memphis. Een heel andere sfeer / stad dan Nashville. Voldoende tijd om ons te oriënteren op Beale Street . Het Mekka van de Blues, zegt men.
We nemen er met volle teugen notie van, in diverse lokaties.
Even iets over eten in Memphis; bestel geen pizza want dan krijg je een kipburger. Ook lekker.

IMG_0053

IMG_0040

Morgen naar Graceland!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s