4 maart; Austin-Houston

Vanmorgen doen we het rustig aan. We verlaten ons mooie hotel om 11 uur. We laten onze auto weer ophalen beneden bij het hotel. Je auto parkeren in Downtown Austin is overigens hartstikke duur. Meer dan 40 dollar per dag. Pfff.

Met de auto rijden we over de Congress Avenue Bridge. Vanaf half maart tot november vliegen hier rond schemering 1,5 miljoen vleermuizen weg. Een spektakel van een half uur.

Congress Avenue Bridge.

We rijden de South Congress Avenue tot aan W Johanna Street. Daar zit Magnolia Café. Hier doen we een laat ontbijtje. Het is gezellige druk in dit typische Amerikaanse diner restaurant.

Na het lekkere ontbijt rijden we even door naar S 1st street. Op de hoek van W Annie street en S 1st street staat op een muur een hele mooie muurschildering van Greetings From Austin.

Trouwens in deze buurt en S Congress Avenue zien we heel veel leuke winkeltjes en restaurantjes. Ook vind je in Austin veel Foodtrucks, waar je eten kan kopen. De moeite waard voor een bezoeker aan Austin om eens rond te kijken. Dat kan ook met de fiets of een step. Op heel veel punten in de stad kun je die huren.

We verlaten de mooie stad Austin. We rijden via de Highway 290 de stad uit. Qua verkeer een behoorlijk drukke stad.

Na 1,5 uur rijden verlaten we bij het plaatsje Burton (300 inwoners) de snelweg. Dit is weer zo’n mooi plaatsje wat Westerns aan doet. We stoppen even in het centrum bij een oud spoorwegstationnetje.

Burton.
Burton.

Burton.
Burton.
Burton.

We rijden van Burton door naar Brenham. We gaan niet over de snelweg, maar via een binnenweggetje. We komen veel ranches tegen met uiteraard veel grazende koeien.


We zien zowaar onderweg nog de blauw bloeiende bluebonnets bloemen in de berm. Ook zien we een oranje variant bloem.

Bluebonnets.

Brenham is een stuk groter (16.000 inwoners) dan Burton en heeft een mooi centrum. Hier staan veel historische gebouwen. In een voormalig theater is een Visitor Center gevestigd.

Een prachtig gemaakte muurschildering in Brenham.

Visitor Center van Brenham.

We zien nog een enorm lange trein passeren.

Brenham is ook bekend van ijsfabrikant, Bleu Bell Creameries. In een ijssalon in het centrum ervaren we het lekkere smakende ijs. De fabriek verderop in het plaatsje is ook te bezichtigen.


Het gebied rondom Brenham is prachtig met zijn heuvels en groene weilanden.

We komen inmiddels steeds dichter bij onze eindbestemming deze vakantie, de stad Houston.

Houston is met 2.3 miljoen inwoners de grootste stad van Texas. Het is de 4e stad van de VS qua inwoners.

Eerst gaan we bij Cypress de snelweg nog af om bij een Premium Outlet Centre te kijken. De Houston Premium Outlets. Dit is een soort van Batavia stad. We kijken even wat rond maar kopen niets.

Onderweg naar Houston.

Iets verderop gaan we eten bij een Italiaan.

Italiaans restaurant.

Ons favoriete toetje deze vakantie, Breadpudding met vanille-ijs en caramelsaus.

Daarna rijden we door naar ons laatste hotel deze vakantie. Het is de Hyatt Place Houston-North. Het hotel ligt niet ver meer weg van het vliegveld. Bij het vliegveld leveren we morgen de auto in.

Het weer vandaag. Droog, bewolkt bij 17-18 graden.

We hebben vandaag 283 km gereden.

Morgen nog een paar km rijden naar het vliegveld van Houston, waarna we rond 15.30 uur terug naar Nederland vliegen.

De route vandaag.

3 gedachtes over “4 maart; Austin-Houston

  1. Reny

    Ik vond het erg leuk om jullie te volgen tijdens jullie mooie reis door Texas en heb dan ook veel tips genoteerd voor onze eventuele reis naar Texas in 2021.

    Goede reis terug naar huis!

Plaats een reactie