2 juli; Cheticamp-Ingonisch Beach

Rond 7.30 uur waren we al weer wakker. We kunnen dus rustig aan doen. Tegen 9.30 uur zou Marc naar onze kamer toe komen. Harry maakt dus nog ff een ommetje buiten en maakt nog een foto van de vuurtoren van Cheticamp.

Vuurtoren Cheticamp.

Het voelt buiten benauwd aan. Als Marc bij ons is, hebben we het plan om bij een bakery te gaan ontbijten. We zoeken op internet en daar staat dat de bakery gesloten is. Dan toch maar naar het ontbijtbuffet van het hotel. Na het eten rijden we de weg terug waar we gisteren vandaan zijn gekomen. We gaan naar de Skyline Trail. 1 Van de meest bezochte trails in het park.

Om 10.45 uur starten we de trail die over een goed aangelegd grindpad gaat. We merken dat het best warm is. Veel schaduw is er niet tijdens de wandeling. De temperatuur is hier rond de 24 graden. Na 3 km komen we bij een boardwalk die via vele treden naar meerdere uitkijkpunten gaat. Het uitzicht is prachtig over de kliffen, de Cabot Trail en de Saint Lawrence baai. We lopen de iets langere versie inclusief de loop. Dat betekend wel onderweg zweten geblazen met deze warmte,

Rond 13.15 uur zijn we terug bij het beginpunt van de trail. De parkeerplaats is inmiddels aardig vol. We zijn niet de enigste die deze trail als doel hebben staan deze warme dag.

Als we de trail vergelijken met de Middle Head trail van gisteren vonden we de Middle Head trail mooier.

We stappen in de auto. Doen snel de airco aan en rijden verder over de Cabot Trail richting Ingonish Beach. Van het wandelen hebben we wel wat trek gekregen.

Vlak voor Pleasant Bay gaan we wat eten en drinken bij Rusty Anchor.

Pleasant bay.

Na het eten rijden we door naar Ingonish Beach. Bij Black Cove Beach stoppen we nog even. Er is een mooi strand en een waterval die in zee uitkomt.

Still Brook Waterval.
Black Brook Cove Beach.

Rond 16.00 uur komen we aan bij ons overnachtings adres, Keltic Lodge. Prachtig gelegen op een smal schiereiland. Gisteren hebben we hier nog de Middle Head trail gewandeld.

We checken in en krijgen een Lodge toegewezen. We rijden er naar toe en moeten eerst goed kijken waar het is. Uiteindelijk vinden we het. De verwachting die we er vooraf van hadden komen niet helemaal uit. De Lodge ziet er gedateerd uit. De douche werkt niet naar behoren, de luxaflex werkt niet, de tv is ook gedateerd. Het valt allemaal wat tegen. Verder de locatie en het zwembad zijn prachtig.

Zwembad Keltic Lodge.

We gaan eten bij Mainstreet Restaurant in Ingonish Beach. Omdat er in dit plaatsje eigenlijk maar weinig keus is was dit restaurant verrassend goed. Morgenochtend gaan we er ook weer ontbijten.

Voordat we gaan slapen doen we nog 2 potjes Skib-Bo. Harry en Marc winnen de potjes.

Het was vandaag een warme dag. Het begin van de dag zonnig later bewolkt met een spatje regen. Max. temperatuur 26 graden.

We hebben 126 km gereden. Morgen is de laatste dag dat Marc met ons meereist. Marc moet maandag weer naar zijn stage en wij gaan Nova Scotia verlaten en rijden door New Brunswick.

Onze route vandaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s