28 februari; Del Rio-San Antonio

Om half 11 vertrekken we bij een temperatuur van 11 graden richting San Antonio. Het is licht bewolkt. We rijden over de Highway 90 langs een bosrijk gebied met veel ranches.

Bij een bakker, Haby’s Bakery, in het plaatsje Castroville kopen we een grote appelkoek met koffie. Uiteraard lekker zoet.

Rond 14.00 uur komen we aan in de hectiek van de grote stad San Antonio. Er is veel verkeer op de weg.

San Antonio heeft 1,3 miljoen inwoners en is de 7e grootste stad van de Verenigde Staten.

Bij de North Star Mall (overdekt winkelcentrum), nadat we een paar keer verkeerd gereden te hebben, maken we een foto van de reuze cowboyboots.

Daarna rijden we naar ons hotel Fairfield Inn & Suites aan Bonham. We checken in om 15.00 uur. We maken gebruik van Valet Parking. We halen de koffers uit de auto. Een medewerker van het hotel brengt de auto naar een speciale parkeerplaats van het hotel. We moeten nog even wachten tot de kamer klaar is.

Nadat we onze kamer uiteindelijk best snel gekregen hebben, gaan we lopend de stad in. Het is lekker weer, 23 graden. We lopen eerst naar The Alamo.

Deze voormalige missiepost werd omgetoverd tot een fort toen de Spaanse overheersers hun kolonie Texas wilden beschermen tegen de Fransen en Amerikanen. Het fort werd in 1836 het strijdtoneel van de bloedige Battle of the Alamo, waarbij 200 Texanen zich verenigden in het fort om de strijd aan te knopen met de – inmiddels – Mexicaanse overheersers. Uiteindelijk verloren de Texanen na een 13 dagen hevige strijd van de 5000 Mexicaanse soldaten. The Alamo is nu een icoon van onafhankelijkheid.

The Alamo.
The Alamo.

Het park bij The Alamo.

Je hoeft geen entree te betalen voor een bezoek aan The Alamo. We bekijken het gebouw, lopen door het mooie parkje en zien nog een korte film over de geschiedenis.

Na het bezoek kopen we nog een ijsje, die we opeten op het plein voor The Alamo.

Op de hoek bij The Alamo staat een prachtige hoog gebouw, gebouwd in 1924. Er is nu een hotel, The Emily Morgan, in gevestigd.

Iets verderop ligt de San Antonio Riverwalk. De Riverwalk is een promenade die over een lengte van 5 km langs de oevers van de San Antonio River loopt. Langs de route zijn veel winkeltjes en restaurants gevestigd. Het is erg druk.

Je kunt ook een boottochtje over de rivier maken. Dat gaan we doen. Het is erg leuk en duurt ca. 30 minuten. Er wordt veel verteld over de mooie gebouwen die langs de rivier liggen.

The Torch of Friendship. Op de achtergrond The Tower of The Americanas.

In de avond is de stad prachtig verlicht.

We eten langs de rivier bij een Italiaans restaurant, Paesano’s. Na het eten kijken we nog bij de San Fernando Cathedral. Deze is in de avond mooi verlicht. Daarna lopen we via The Alamo terug naar ons hotel.

Het weer vandaag. Een frisse start van de ochtend, maar uiteindelijk loopt de temperatuur in San Antonio op naar 23 graden.

We hebben 271 km gereden.

Morgen gaan we nog even verder de stad bekijken, waarna we door Hill County naar Fredericksburg gaan. Daar blijven we 3 nachten.

De route van vandaag.

2 gedachtes over “28 februari; Del Rio-San Antonio

 1. Rinus

  Wat ‘n prachtige reis maken jullie, dat is echt genieten . Op afstand genieten wij er ook van.
  Iedere morgen jullie belevenissen lezen en de mooie foto’s bekijken prachtig. Geniet nog van de rest van jullie reis .
  Gr. Pa en Ma Lasbergen

 2. Pa en m

  Wat ‘n prachtige reis maken jullie, dat is echt genieten . Op afstand genieten wij er ook van.
  Iedere morgen jullie belevenissen lezen en de mooie foto’s bekijken prachtig. Geniet nog van de rest van jullie reis .
  Gr. Pa en Ma Lasbergen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s