25 februari; Big Bend National Park.

Om half 8 zijn we wakker. Buiten is het fris. We zitten namelijk op 1700 meter hoogte. Maar de omgeving rondom de lodge is prachtig. De zo’n schijnt al volop.

Om half 10 nemen we het ontbijtbuffet in het restaurant. We krijgen dezelfde tafel toegewezen als gisteren. Aan het raam. Daardoor hebben we een prachtig uitzicht op de bergen.

Uitzicht op de lodge in Chisos Basin.

Half 11 vertrekken we richting Panther junction. Onderweg er naar toe maken we nog wat foto’s van het Chisos Basin.

We gaan bij Panther Junction in het Visitor Center kijken. Helaas de film over Big Bend National Park draait door een storing niet.

We gaan verderop de weg naar Rio Grande Village in.

We rijden een gravelroad links in naar Dugout Wells. Een soort van natuurlijke oase. Door de wintertijd is het nu niet erg groen hier.

Net voor we verder willen gaan spotten we in eens een javelina, een soort wild zwijn. Hij loopt zo rustig de weg over.

De route naar Rio Grande Village loop gaat door de woestijn. De weg daalt snel. Op den duur rijden we weer door bergachtig terrein. Heel anders als gisteren.

Bij de Rio Grande Overlook is een uitkijkpunt op de Rio Grande Vallei en Mexico.

Om iets over 12 uur komen we aan bij Rio Grande Village. We kopen bij de winkel koffie en wat te eten.

We rijden verder naar een camping waar een wandeling start, de Rio Grande Nature Trail. Het is een mooie wandeling over een paar bruggen en gaat verder naar een heuvel waar van je boven een prachtig uitzicht hebt op de Rio Grande rivier.

In de verte zien we ook een Mexicaans dorpje liggen. Onderweg langs het pad liggen Mexicaanse souvenirs te koop. Mexicanen zelf zien we niet.

We lopen de trail terug en gaan de spurtrail in. Een pad loopt naar de oever van de Rio Grande. We rusten uit aan de rivier.

Aan de overkant van de rivier zien we 2 Mexicanen op ezels die over de steile rotsen lopen en afdalen naar het dal.

Om half 3 zijn we terug bij de auto.

De volgende stop aan deze weg is bij Boquillas Canyon. We doen de Boquillas Canyon Trail.

Deze wandeling gaat een stukje omhoog en daalt later af naar de oever van de Rio Grande. Je hebt daar een prachtig uitzicht op de steile canyonwanden waar de rivier door heen stroomt. We doen over de 2.4 km ca. 50 minuten. We zien nog een roadrunner.

Roadrunner in het gras.

We gaan verder richting Chisos Basin. We rijden dus weer richting onze lodge. We slaan nog 1 keer af en vervolgen de gravelroad, de Hot Spring Road. Een slechte weg en op het eind heel smal. Hij is 2 mile lang. We rijden door een nauwe canyon naar het punt waar de Tornillo Creek en de Rio Grande bij elkaar komen. Aan de creek (riviertje) liggen diverse warmwaterbronnen (hot Springs). Vroeger in 1909 runde hier iemand nog een badhuis. Er staan mooie, vervallen gebouwen die aan die tijd herinneren. Zoals een oude winkel met een prachtige palmboom erbij.

Een pad voert naar een Hot Spring die aan de Rio Grande ligt. Die gaan we lopen. Even later komen we bij de Hot Spring aan. Twee dames staan voor ons model in de Hot Spring. Het water is ca. 37 graden.

We lopen terug. Ook hier een mooie aparte omgeving.

Het is inmiddels 17.00 en rijden terug naar Chisos Basin. We stoppen nog even bij de parkeerplaats van de Lost Mine Trail. We lopen een klein stukje om wat foto’s van de bergen van Chisos Basin te maken. Het waait inmiddels erg hard.

Het weer vandaag. Vanochtend fris. Bij verlaten Chisos Basin was het 11 graden. Later op de dag maximum 22 graden. Tot einde van de middag onbewolkt. Later een harde wind en snelle daling van de temperatuur naar 7 graden om 18.00 uur.

We gaan naar de winkel en kopen magnetronmaaltijden en ijs. Lekker makkelijk, goedkoop en ook nog lekker.

Vandaag hebben we 119 km gereden.

Na 2 dagen Big Bend National Park is de conclusie nu al. Wat is het hier ongekend mooi en afwisselend qua landschap. Word vervolgd.

Morgen de laatste dag in het park.

4 gedachtes over “25 februari; Big Bend National Park.

 1. Reny (AA-forum)

  Heb nog niet veel tijd gehad om te reageren, heb wel alles gelezen.
  Heerlijk om te lezen !

  Ik ben aan het onderzoeken of een vakantie naar Texas voor ons iets zou zijn.
  Dat gevoel had ik nog niet, totdat ik het de verslagen over Big Bend lees, wow, dat is nu écht ons ding…….

  Ben benieuwd naar morgen :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s