22 februari; Carlsbad-Fort Davis

Vanochtend gaan we ontbijten bij Blue House Bakery & Cafe. Deze ligt 1 blok verderop aan de straat. Bij onze B & B krijgen we een coupon. Daarmee kunnen we wat van de menukaart kiezen. Het is zaterdag en erg druk, maar we hebben een mooi plekje waar we kunnen zitten. Het smaakt allemaal heerlijk.

We bezoeken vandaag het Carlsbad Caverns National Park. Het park is opgenomen op de Werelderfgoedlijst en bevat een indrukwekkend grottenstelsel. Het grottenstelsel is 189 km2. Er zijn meer dan 100 grotten in kaart gebracht.

De zogenaamde, Big Room, is de grootste ondergrondse ruimte ter wereld. Een deel van het stelsel is voor publiek openbaar gemaakt. Deze zijn toegankelijk via prachtige aangelegde paden.

Voordat dat we er komen rijden we om 10 uur vanaf Carlsbad naar Whites City. Daar slaan we rechtsaf een weg van ca. 9 km in die leidt naar het Carlsbad Caverns National Park.

Het is een mooie route die al slingerend naar boven rijdt tot de ingang van het park. We laten onze Parkenpas zien en huren verderop een audiotour.

Je kunt naar beneden via de natuurlijke ingang of via een lift. Deze lift brengt je op 240 meter diepte naar beneden. Je komt bij de Big Room uit. Wij nemen de natuurlijke ingang.

Via de natuurlijke ingang gaan we om half 12 naar beneden de grot in. Het mooi aangelegde pad zigzagt naar beneden, 2 km lang. Je kijkt al lopend onderweg je ogen uit van al het moois wat je ziet. Op het einde van dit pad is een restaurant met toiletten. We rusten hier even uit met koffie voordat we verder gaan.

Vanaf het restaurant start ook de Big Room route van 2 km. Er is ook verkorte route. We starten met de lange route om 12.45 uur. Deze laatste is adembenemend mooi. Helaas niet goed vast te leggen op foto’s. We doen hier 45 minuten over. Beneden kun je gelukkig met de lift weer naar boven, 240 meter. Na 2 uur onder de grond te hebben gezeten zien we daarna het daglicht weer.

We rijden terug naar beneden het park uit. Bij Whites City, in het Cactus Cafe. We drinken daar chocolademelk met carrot- en cheesecake. Echt heel bijzonder is het niet. Om 14.45 gaan we weer verder.

Whites City.

Iets voor 15.00 rijden we de staat Texas binnen. De klok moet verzet worden naar 16.00 uur. Inmiddels is de temperatuur opgelopen naar 20 graden. Een heel verschil met de temperatuur van de laatste dagen. We rijden over de Highway 62 naar het zuiden.

De staatsgrens.

Rechts van ons zien we al de Guadeloupe Mountains liggen. Hier ligt vlakbij Pine Springs het Guadeloupe National Park. Helaas lukt het qua tijdsplanning niet om het park in te gaan. Bij Pine Springs stoppen we even voor een mooi uitzichtpunt.

De Guadeloupe Mountains.

Even later is er nog een parkeerplaats met een mooi uitzichtpunt op de Guadeloupe Peak, de hoogste berg van Texas.

Guadeloupe Mountains.

Bij de afslag via de Highway 54 rijden we richting Van Horn. We komen daar om 17.15 uur aan.

Van Horn.

We stoppen bij de oprit naar de Interstate 10 bij een Loves pompstation. We kopen een bak koffie en een paar candybars voor onderweg. Het is er erg druk. Het is een stopplaats voor vrachtwagenchauffeurs die van Oost naar West en omgekeerd door Amerika rijden over de Interstate 10. Ze kunnen hier o.a. hun vrachtwagen tanken en achter in de winkel zelfs een douche nemen.

We gaan verder over de Interstate 10 naar het oosten. Bij het plaatsje Kent gaan we richting Fort Davis. Dit is een prachtige weg door de Davis Mountains. In het begin komen we geen auto tegen. Later als er meer bebouwing komt zien we zowaar weer auto’s. Het wordt langzaam aan wel donkerder.

Davis Mountains.

Om 19.00 komen we aan bij ons verblijf, Fort Davis Drug Store. Het is inmiddels donker. De Fort Davis Drug Store stamt uit 1913.

Ons verblijf in Fort Davis.

Er is beneden een restaurant. Boven is het hotel met onze kamer. We checken in waarna we daarna beneden wat gaan eten. Na het eten gaan we naar onze hotelkamer. Weer een mooie reisdag achter de rug.

Het weer vandaag. We starten de dag met 7 graden. Het is licht bewolkt. De maximum temperatuur is 20 graden. Later zakt de temperatuur terug naar 14 graden. Het was licht bewolkt.

Vandaag hebben we 351 km gereden. Morgen gaan we via o.a. het plaatsje Marfa richting Big Bend National Park.

De route van vandaag.

Een gedachte over “22 februari; Carlsbad-Fort Davis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s