10 juli; Quebec-Becancour

Om 10 uur verlaten we Quebec. We checken eerst uit bij ons mooie hotel, Port Royal. Het hotel is ideaal gelegen. Het oude centrum op loopafstand. We halen daarna onze auto die 100 meter verder geparkeerd staat op. De kosten, totaal 30 dollar, voor 2 dagen valt ons nog mee.

We rijden eerst nog een stuk door Quebec. Even later pakken we de snelweg richting Montreal. We nemen de afslag richting Neuville. Harry pakt de verkeerde afslag en moet daardoor nog stukje omrijden. Bij een tankstation vullen we onze auto af en kopen koffie en wat broodjes voor ons ontbijtje. De ramen worden ook nog even schoongemaakt.

Bij Neuville rijden we vlak langs de St.Lawrence River. De rivier is hier al stukken smaller als bij Tadoussac, In Neuville vinden we een mooi plekje bij het water waar we kunnen ontbijten. Het is al lekker weer.

Na het ontbijtje aan de rivier rijden we even verder op het plaatsje Cap-Santé binnen. Een straatje hier, Le Vieux Chemin a Cap-Sante, is door Canadese kranten uitgeroepen tot 1 van van de mooiste straten van het land. We parkeren de auto bij het kerkje en lopen dit schaduwrijk laantje met mooie koloniale huizen in. Leuk om even te zien.

We pakken de snelweg richting Montréal weer op. Omdat we i.v.m een kortere route vandaag genoeg tijd hebben besluiten we de afslag richting Parc National de la Mauricie te nemen. Het park is bekend om zijn vele meren. Je kunt er wandelen, fietsen en kanovaren. Er gaat een mooi geasfalteerde weg van 62 km door het park. Je hebt vele punten waar je kunt stoppen voor een uitzichtpunt of om een wandeling te maken. Bij het visitor center krijgen we een kaart en uitleg wat leuke punten zijn om te stoppen. We rijden om 14.00 uur het park in en rijden er om 17.15 uur weer uit.

Maurice River, uitzichtpunt.
Lac Bouchard.
Lac Edouard met mooi strandje.
Uitzichtpunt Passage op Lac Wapizagonke.

In het park zien we veel mensen die aan het kanoën of aan het zwemmen zijn. Ook wordt er picknickt en gebarbecued. Met 26 graden kan dat deze dag ook wel.

Kanoverhuur bij Wapizagonke picknickplaats.

Bij afslag La Aux Pins lopen we een 200 pad met af en toe een paar houten trappen naar beneden naar een mooi uitzichtpunt over Lac Wapizagonke. Helaas moeten we daarna ook weer 200 meter terug klimmen. 😊

Uitzichtpunt na 200 meter wandelen , Le Aux Pins.

Bij de laatste stop, de Shewenegan picknickplaats, aan de 62 km lange rondweg door het park doen we nog een mooie wandeling van ca.3 km naar een waterval.

Vanaf het park is het nog een uur rijden voordat we bij ons hotel in Becancour zijn. We hebben trek en besluiten in Trois Rivières de MacDonalds te nemen.

Om bij ons hotel te komen rijden we over de Pont Laviolette brug de St.Lawrence River over. Deze boogbrug in 1967 geopend is 2707 meter lang en 107 meter hoog. Elke dag rijden er wel 40.000 auto’s overheen. Morgen zullen we er foto van maken.

Uiteindelijk checken we om 19.00 uur in bij ons hotel de Auberge Godefroy.

Auberge Godefroy hotel, Becancour.

Vandaag was een warme dag met veel zon. Maximaal 26 graden.

We hebben 324 km gereden.

Morgen gaan we naar Montréal.

Onze route vandaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s