2 juli, Jackson-Salt Lake City

Kwart voor 8 zijn we wakker. Vandaag hebben we niet zo’n haast. In het hotel nemen we om 9 uur het ontbijtbuffet. Na het buffet nemen we koffie met een plak cake mee en nuttigen dat buiten. Er staat een lekkere loungeset vlak voor onze kamer in het gras. Met een heerlijke ochtendzon erbij is dat genieten.


We nemen afscheid van de laatste besneeuwde bergtoppen van Grand Teton. Wat een prachtig mooi park en wat een verschil met het drukke, massale erg toeristisch en enorm groot Yellowstone NP. We hebben in Grand Teton genoten van de rust en de uitzichten op de bergen. 

Tegen half 11 verlaten we Jackson en gaan zuidwaarts over de 89 South richting Afton. We rijden door de Grand Canyon of the Snake River. Mooie route langs de snelstromende rivier. Hier zijn ze veel op aan het raften. 

We rijden door het stadje, Afton. Een boog, gemaakt van 3011 wapitigeweien overspant de U.S. Route 89 die door het centrum loopt. We rijden er onder door.We lopen even een rondje door Afton, nemen wat foto’s, kopen even wat te drinken en goed 12 uur rijden we weer verder. 


Het duurt niet lang of we passeren de staatsgrens en rijden de staat Idaho binnen. 


We rijden door leuke plaatsjes met Franse namen zoals Montpelier en Paris, gesticht eind 19 eeuw door Mormoonse pioniers.

We rijden weer 1.5 uur en komen bij Garden City liggend aan Bear Lake. Iets daarvoor rijden we de staat Utah binnen. De vallei rond het meer is bekend om zijn frambozen van hoge kwaliteit.

Bear Lake is een natuurlijk ontstaan zoetwatermeer op de grens tussen de Amerikaanse staten Idaho en Utah. Het wordt ook de Caraïben van de Rockies genoemd omwille van de turkoois-blauwe kleur veroorzaakt door de weerkaatsing van de opgeloste kalksteen in het water. 

Weer tijd voor een stop. We stoppen bij Crepes and Coffee. We bestellen een chocomelk met een crêpe framboos en slagroom. We zitten heerlijk buiten en genieten. 


In de verte zien we Bear Lake. We besluiten om even een weggetje in te lopen, om te kijken of we ook bij het water kunnen komen. Dit lukt niet helemaal, geeft niets. Uitzicht viel tegen en daarbij worden we gestoken door de muggen. We gaan gauw weer terug. 

14.30 uur, we gaan weer verder en moeten gelijk klimmen. Vanaf boven wel een mooi zicht op Bear Lake. 


Bear Lake valt verder tegen, geen leuke plekjes langs het water. Het is een groot, kaal meer, druk met speedboten, jetski’s en quads op het strand, zijn niet onze dingen. Daarbij is het nog niet zo makkelijk om bij het water zelf te komen. De route er naar toe is wel mooi, maar of dat het omrijden waard is????

We rijden van Bear Lake tot aan Logan een prachtige slingerende route langs de Logan River. 

Bij Ogden rijden we de Interstate 15 op richting Salt Lake City.

We rijden tegen vijven Salt Lake City binnen. De hoofdstad van de staat Utah, gesticht in 1847. Het ligt aan het zoutmeer, Great Salt Lake. Het heeft rond de 200.000 inwoners. In Salt Lake City staan veel Mormoon tempels. Salt Lake City is ook bekend van de Olympische Winterspelen die in 2002 werd gehouden.

Om 17.00 checken we in bij Hilton Garden Inn. Hier verblijven we 2 nachten.

Tegen 18.00 zijn we gaan eten bij The Olive Garden in het centrum van Salt Late City. Daarna langs State Capitol gereden en een fotostop gemaakt. Dit is het regeringsgebouw van de staat Utah. Een immens groot gebouw.


Tegenover de State Capitol ligt de Council Hall en is tevens een Vistor Center.


Salt Lake City is vooral bekend van de Mormonen tempels. De mooiste ligt op Temple Square en is de Salt Lake Temple.


Er tegenover ligt nog een leuk kerkje. De naam weten we niet. 


We houden het voor gezien en rijden terug naar ons hotel. Morgen de laatste dag in Salt Lake City.

Temperatuur: In Salt Lake City 33 graden

Gereden km’s: 429 km

Een gedachte over “2 juli, Jackson-Salt Lake City

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s