13 februari; Miami-Key West

Een nieuwe dag gaat van start. We gaan bekijken wat Florida verder te bieden heeft. Wat het weer betreft komen we daar snel achter. Het plenst behoorlijk deze morgen en de weersverwachting voor vandaag lijkt ook niet al te goed. We gaan het ondervinden.

We vertrekken om 09.30 uur richting Homestead, onze eindbestemming van vandaag is Key West.

Key West is het meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten en ligt maar op 150 km afstand van Cuba. Key West is 1 van de ca. 1700 eilandjes ook wel de Florida Keys genaamd. In Key West wonen ca. 80.000 inwoners.

We rijden via de Overseas Highway naar Key West.

We rijden voorbij Homestead naar Florida City. Dit is onze eerste stop. Inmiddels is het 11.00 uur en we hebben nog niet ontbeten. We hebben inmiddels wel trek. We ontbijten bij Denny’s.

Half 1 vertrek bij Denny’s. 14.00 uur gestopt in Islamorada en even bij de Starbucks koffie gedronken.

Van daaruit gaan we in 1x door naar ons hotel in Key West, Gates Hotel.

De route is bijzonder, met bruggen, veel water, mooie huizen aan het water. Alleen het weer maakt het wat lastig om foto ‘s te maken. Het blijft maar regenen.

Onderweg nog wat opstoppingen, waardoor je niet echt lekker kan doorrijden. We zijn dan ook pas tegen 17.00 uur in ons hotel.

We komen even bij op de mooie hotelkamer en gaan om 18.00 uur met de gratis shuttlebus van het hotel naar het centrum van Key West. Deze shuttlebus rijdt elk half uur. Wat is het er mooi en gezellig. Mooie huizen, een gezellige binnenstad met volop live muziek. We lopen als eerste nog even naar het water. Door de bewolking de zonsondergang helaas niet goed kunnen zien.

We wandelen wat rond en besluiten te gaan eten bij Pépé’s. Dit restaurant bestaat 110 jaar en wat oude elementen zijn bewaard gebleven. Het eten was er heerlijk! Als toetje hebben we onder andere de Key Lime Pie gegeten, een specialiteit van deze regio.

Daarna nog even onder het genot van een drankje in Sloppy Joe’s naar livemuziek geluisterd.

We zijn om 21.30 uur weer met de shuttlebus naar ons hotel gegaan. Blog bijgewerkt, nog even chillen en dan gaan we weer lekker slapen.

We hebben 278 km gereden. In de ochtend plensbuien in Miami, daarna lichte regen met droge momenten. In de avond in Key West nagenoeg droog. Temperatuur 18-20 graden.

 

2 gedachtes over “13 februari; Miami-Key West

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s