1 juli; Baddeck-Cheticamp

We trekken vanochtend rond half 8 de gordijnen open en zien een strakblauwe lucht. De start van een mooie dag op Cape Breton Island.

Vandaag is ook de dag dat de Canadezen elk jaar op 1 juli hun Nationale feestdag vieren. Ook wel Canada day genoemd.

Voordat we de Cabot Trail gaan rijden gaan we ontbijten in het restaurant van de Silver Dart Lodge. Normaal gesproken kan je hier van de menukaart bestellen, maar vandaag doen ze het anders … toch een buffet.

We checken uit en rijden nog even naar een benzinepomp om de auto bij te vullen. Onderweg komen we niet veel benzinestations meer tegen.

We gaan de Cabot Trail rijden. Dit is een ca. 300 km lange rondweg door het gehele noordelijke deel van het eiland. Vanaf deze route heb je spectaculaire uitzichten op de kust en de hooglanden.

Vlak voor Ingonish Beach gaan we een pannenkoek eten bij Dancing Moose Cafe. Het restaurant ligt aan de Cabot Trail. Het restaurant wordt gerund door een Nederlander. In 2007 is hij hier gekomen en is het restaurant begonnen. Je kunt er heerlijke Nederlandse pannenkoeken eten. Na het eten zijn we hier nog het kiezelstrand opgelopen.

We stoppen bij Cape Smokey met een mooi uitzicht op de zee en de kliffen.

Bij Ingonish Beach rijden we het Cape Breton National Park in. Omdat het Canada day is hoeven we geen entree te betalen.

Zaterdag komen we ook nog weer bij Ingonisch Beach, maar omdat het nu zo mooi weer is gaan we de Middle Head Trail nu doen. Heen en weer waren we 5 km onderweg. Een prachtig wandelpad door het bos met onderweg veel uitzichtpunten.

We doen uiteindelijk 2 uur over de wandeling. Bij Ingonish Beach stoppen we nog even bij het strand.

We vervolgen de weg verder over de Cabot Trail. De weg gaat op en neer en volgt de kust en af en toe weer een stukje het binnenland in.

De volgende stop is, Neils Harbour. Hier staat een vuurtoren en is een kleine vissershaven. aan de vele fuiken te zien wordt hier ook op kreeft gevist.

Bij Cape North, eten we ijsje en vervolgens rijden we een zijweggetje in naar Bay St.Lawrence.

Je kunt vanaf hier ook nog naar Meat Cove, nog noordelijker gelegen, maar de 14 km over een onverharde weg zien we niet zitten. We rijden terug naar de Cabot Trail.

Onderweg komen we nog een verlaten oude schuur tegen. Harry vindt dat altijd weer leuk om zoiets vast te leggen.

Als je van wandel trails houdt kom je in dit gebied wel goed aan je trekken

We rijden een wegje in naar de Beulach Ban Falls. Dat is 2 km rijden, maar dan onverhard en met vele gaten in de weg. Hobbeldebobbel komen we aan bij de parkeerplaats van de waterval. Nog een klein stukje lopen en dan sta je voor de waterval. Mooi.

Beulach Ban waterval.

We zien bij de parkeerplaats van de waterval nog een chipmunk. Blijven schattige beestjes om te zien.

Onderweg met de auto komen we in eens een vos met een witte kip in de bek tegen. Net of er niets aan de hand is passeert hij ons netjes langs de auto en loopt vervolgens verder.

Vos met kip.

Inmiddels zijn we net Pleasant Bay gepasseerd en de route wordt als maar mooier. De auto moet af en toe flink aan het werk bij het omhoog gaan in een haarspeldbocht. Er komen nu ook wat meer uitkijkpunten.

En dan zien we ineens in de verte een Eland (Moose) de weg oversteken. We passeren hem rechts en stoppen even. De eland blijft rustig zijn of haar ding doen.

Indrukwekkend om te zien. Bij een meer even iets verder op links aan de route zien we weer een eland. De eland loopt hier in het water.

We komen langzamer dichterbij Cheticamp, onze eindbestemming. Er volgen eerst nog een paar mooie uitzichtpunten.

Bij 1 uitzichtpunt denken we een walvis te spotten. Harry meteen inzoomen en vastleggen. Marc en Ingrid zijn er niet zeker van. De foto even goed bestuderen en inderdaad er zit een vogel op een zwarte rots. Ook andere mensen denken hetzelfde, haha.

Om 19.15 uur rijden we Cheticamp binnen, een klein vissersplaatsje.

Kerk van Cheticamp.

We gaan eten bij Le Gabriel. Een familie restaurant waar je van alles kunt bestellen, In de zaal erachter horen we een Keltisch bandje spelen. We hoeven niet lang te wachten op ons eten.

Even later gaan we inchecken in ons hotel van deze avond, Laurie’s Motor Inn.

Al met al een pittig reisdagje en heel veel mooie dingen gezien. Morgen zullen we weer de Cabot Trail rijden terug naar Ingonish Beach. Het weer wordt morgen wel wat minder. Hopelijk kunnen we nog een paar wandelingen doen.

Het was vandaag maximaal 24 graden met veel zon en af en toe een wolkje aan de horizon.

We hebben 261 km gereden.

Onze route vandaag.

2 gedachtes over “1 juli; Baddeck-Cheticamp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s